Jeg finder det upassende, at min kollega går uden bh

Onsdag, 5. april 2017
Af Puk Elgård illustration: Louise Heine
Foto: Colourbox
En kæmpestor barm, der flyder ud til alle sider og svupper rundt under skjorten eller blusen på en kollega, har fået en kollega til at skrive til Puk.
Clothing and retail store: view of clothes shop with bra hanged on stand

Kære Puk

Jeg arbejder i et firma, hvor vi er 12 ansatte, og vi har en del med hinanden at gøre, da vi sidder i et stort, åbent kontorlandskab. Jeg har det fint med de fleste af mine kolleger, men jeg har et problem med en af de kvindelige kolleger.

Vi er ni kvinder og tre mænd. Det giver selvfølgelig arbejdspladsen et kvindeligt islæt, og måske vil du betragte mit brev som kvindefnidder, men jeg tager nu chancen, for jeg er ret irriteret over min kollega. Hun er omkring de 50 år, en del mere moden end resten af os og dygtig til sit job.

Jeg er selv først i 30’erne, og det er hendes påklædning, der er en torn i øjet på mig. Eller måske rettere: mangel på påklædning. Hun har en meget blød, kæmpestor og fyldig barm. Den flyder ud til alle sider og svupper rundt under skjorten eller blusen, for hun går ikke med bh.

Det finder jeg meget upassende. Især når vi holder møder med forretningsforbindelser, og hun og barmen så kommer væltende ind.

Jeg føler, at alle i rummet stirrer på de overdådige, utæmmelige bryster, og det ser efter min mening sjusket ud. Jeg overvejer at tale med hende om det eller gå til chefen, for jeg mener, det tager fokus fra det seriøse.

Synes du, jeg selv skal tale med hende om det først, eller er det en opgave for chefen?

 S.

Kære S. 

Jeg mener faktisk, at du skal lade de bryster hænge og stoppe med at kommentere dem yderligere. Vores tolerance over for andre mennesker er efterhånden så lille, at vi lader os genere af alting.

Jeg har selv indrømmet, at jeg har et stort problem med folk, der smasker, men jeg har også vedkendt mig, at problemet er mit og ikke ”smaskernes”. Vi må virkelig arbejde med at acceptere folks forskelligheder og ikke være så intolerante.

Hvis din kollega er sød, dygtig og i øvrigt en god kapacitet på arbejdspladsen, så må hun gå med eller uden bh, så længe hun bidrager med det, hun skal.

PS: Jeg gad i øvrigt godt at gå på arbejde uden bh.

Bedste hilsner fra Puk