Jeg vil, hvad jeg kan

Lørdag, 30. december 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlman.n.
Foto: Colourbox.
Læserens syn på livet har taget en positiv drejning på grund af et tidligere svar fra Puk. Læs her, hvad det går ud på.
Taknemmelig mand

Kære Puk

Først vil jeg sige dig tak for et svar, du gav, hvor en læser skrev, ”at man kan alt, hvad man vil”. Dit svar var, at det ikke er alle, der kan alt, hvad de vil.

Du fik mig til at indse, at der er noget, man ikke kan, hvis man har et introvert personlighedstræk, og det har gjort en verden til forskel for mig at erkende det.

Derfor har jeg besluttet, at jeg vil alt, hvad jeg kan – og det giver mig motivation og formål. Så tusind tak for det!

Jette

Kære Jette

Sikke en dejlig hilsen. Det er rart at vide, at mine svar giver mening og indimellem inspirerer til at se tingene i et andet lys.

Jeg synes, vi skal holde op med at presse alt igennem hele tiden. Vi er dem, vi er, og vi er ikke ens. Vi kan sagtens drømme stort, og vi kan sagtens udfordre os selv, men vi har også lov til at mærke vores grænser og sige fra.

At være introvert som du er, betyder jo, at der er nogle begrænsninger. Det er ikke sikkert, man ville tro det, men jeg er selv introvert og kan nærmest få feber og voldsomt ubehag, hvis jeg presser mig selv ind i situationer, hvor jeg ikke fungerer.

Jeg er holdt op med at gøre ting af trods, nu gør jeg ting af lyst og holder mig fra det ubehagelige. Så vi er helt på bølgelængde omkring det her.

Dejligt, at du har fundet din vej, og tak igen for at give dig tid til at skrive.

Bedste hilsner fra Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk