Kan jeg score min gamle ven?

Mandag, 25. september 2023
Af Puk Elgård.
Illustration: Birgitte Ahlmann.
Læseren er interesseret i at høre, hvordan man kan score sin gamle ven. Puk kommer med et dejligt svar, som du kan læse her.
Mand og kvinde på kaffedate

Kære Puk

Min mand døde i januar uden forudgående sygdom, 73 år gammel.

Hos vores bedste venner var konen ramt af kræft og døde midt i september, som 74-årig.

Der er nu gået noget tid, de to dødsfald har ramt hårdt, men vi skal jo videre.

Den seneste tid er vi to, der er tilbage, begyndt at bruge en del tid sammen. Vi har bl.a. kørt nogle ture ud i det blå, været på restaurant og spist en del sammen, mest hos mig, men aldrig overnattet hos hinanden.

Jeg synes, jeg nu er begyndt at savne en mand i dagligdagen, og da vi kender hinanden utrolig godt, tror jeg, at jeg godt kan se os som kærester på et tidspunkt.

Tror du, vi en dag kan blive kærester? Jeg føler, jeg er klar, men kan ikke rigtig finde ud af min ven.

Har du et godt tip til, hvorledes jeg griber sagen an – altså scorer ham? Eller skal jeg ud og finde en helt anden, hvilket jeg tror er svært i vores alder?

Jeg håber på din hjælp.

Mig

Kære Mig

Jeg synes, det lyder helt utrolig smukt, at I har fundet et fællesskab. Det er dejligt, men jeg kan ikke svare på, om I kan blive kærester.

Hvis du vil afprøve det, skal du måske i gang med at dreje samtalen i den retning. Kan du mærke en interesse hos ham?

Når I er afsted på nogle ture, kan du spørge ham, om han kan se sig selv med en anden kvinde? Om han tænker på at danne par igen? Du kan jo altid spørge lidt henkastet og se, hvad han siger. Fisk lidt efter, hvad der er vigtigt for ham i et nyt forhold. Alt efter svaret kan du se, om du skal tage et skridt yderligere.

I samtalerne kan du også lade ham forstå, at du er ved at være der, hvor du gerne vil dele livet med en mand. Det skal han vide.

Det er måske længe siden, du har flirtet, men tro mig, det er lige som at køre på cykel. Den skal du nok klare.

Jeg hepper på jer. Det lyder godt og trygt. Men hvis han ikke er samme sted som dig, må du ud på markedet og se efter en anden.

Du lyder som en helt fantastisk kvinde med gåpåmod og en masse energi. Jeg er sikker på, du er i høj kurs. Men i første omgang drejer du samtalerne hen på fremtiden og hører, hvilke tanker han går med.

Rigtig meget held og lykke.

Lad mig høre, hvordan det går.

Varme hilsner fra Puk