Min veninde forlod mig i en svær tid: Burde jeg glemme hende?

Mandag, 18. december 2023
Af Puk Elgård.
Foto: Colourbox.
På grund af en uoverensstemmelse har læseren mistet kontakten til en veninde. Nu har veninden fået et barn, og læseren er i tvivl, om hun bør genoptage kontakten.
To piger skændes i en sofa

Kære Puk

Gennem 10 år har jeg haft en god veninde, men efter en uoverensstemmelse, hvor hun ikke støttede mit valg og trak sig, holdt vi op med at snakke sammen.

Mens hun trak sig, fik jeg en depression, hvor jeg også trak mig, da jeg ikke følte, hun var der for mig. Efter tre-fire måneder skrev jeg til hende, hvordan jeg havde det, og at jeg følte mig efterladt med min depression, men at jeg altid ville være der for hende.

Jeg har ikke hørt fra hende i nu over ni måneder, og grunden til, at jeg ved det, er, at jeg har hørt, at hun lige har født. Jeg vidste slet ikke, at hun var gravid.

Jeg savner hende, men burde jeg bare glemme hende?

Hende, der savner sin veninde

Kære Hende, der savner sin veninde

Hvis din veninde betyder meget for dig, synes jeg da, at du skal kæmpe for hende. Det kan være, at du endnu engang bliver skuffet, og at hun ikke kan honorere dit ønske om venskab, men hvis du ikke prøver, vil det nage dig.

I har begge været i krævende livssituationer. Du har haft en depression, og din veninde er blevet mor, begge dele er store og meget forandrende tilstande. Måske er tiden moden til, at I prøver igen?

Hvis jeg var dig, ville jeg række ud og sige til lykke med den lille. Fortæl hende, at du savner hende, og spørg direkte, om hun har lyst til at genoptage jeres venskab.

Jeg kan ikke love dig, hvordan det ender, men jeg er sikker på, at det giver mere ro at gøre forsøget. Måske er det bare det, hun går og venter på.

Mange hilsner fra Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk