Min mand melder pas på min veninde

Lørdag, 9. september 2023
Af Puk Elgård.
Foto: Colourbox.
Hvordan får man, på en pæn måde, fortalt, at man ikke ønsker at ses med konens veninde? Læs her, hvad Puk tænker.
To par, der går hånd i hånd

Kære Puk

Jeg har en faglig relation til en kvinde, som jeg virkelig godt kan lide. Vi ses tit og spiser frokost, men hun vil vældig gerne involvere vores mænd. Derfor har vi alle fire været sammen på hendes initiativ, men min mand har ikke lyst til at gentage det, og jeg vil faktisk også helst bare ses med hende, men hun prøver at få noget op at køre.

Hvordan slipper min mand og jeg ud af det?

Veninden

Kære Veninden

Næste gang, kvinden foreslår, at I alle fire skal ses, kan du sige, at du har begrænset tid til at ses med dine venner, og at du derfor helst bare vil bruge tiden alene sammen med hende. Sig til hende, at du får langt mere ud af jeres alene-aftaler, og at du sætter stor pris på jeres venskab og de snakke, I har. De gode nære samtaler, synes du ikke, I kan have, når mændene er med.

På den måde er det mere et tilvalg af hende som en vigtig relation i dit liv, end det er et fravalg af mændene – og det lyder i øvrigt til at være ret tæt på sandheden. Du kan jo godt sige, at I alle fire kan ses én gang om året, f.eks. op mod jul eller sommerferien.

Se, hvordan hun melder tilbage på det. Måske glider venskabet lidt ud, måske ikke, men der er ingen grund til, at I skal sidde fire sammen, hvor halvdelen ikke har det godt.

Mange hilsner fra Puk