Puks brevkasse: Prøv en ”sund onsdag”

Lørdag, 15. oktober 2022
Af Puk Elgård. Illustration: Colourbox.
Læseren har et lille forslag til jer, der er trætte af for meget kage på jobbet. Puk supplerer med sit forslag, som du tilsvarende kan læse lige her.

På det kontor, hvor jeg er ansat, blev der for år tilbage, også serveret meget kage. En dag blev det for meget for min ene kollega, som kom med den fremragende idé at indføre ”sund onsdag”.

På skift medbragte vi lidt lækkert i den sunde retning: Grøntsagsstave med let dip, madmuffins også uden kød, madpandekager rullet med salat, skåret frugt med et drys af nødder eller mørk chokolade.

Det var sindssygt lækkert, og alle glædede sig til onsdag. Nogle af os gik nok også all in, men sådan er det, når man gerne står i et køkken.

Helle.

Kære Helle.

På en måde ville jeg ønske, at min uge bestod af sund mandag, sund tirsdag, usund onsdag, sund torsdag, sund fredag, sund lørdag og sund søndag. Sådan er det bare ikke altid.

Jeg kan godt lide forslaget om sunde alternativer på kontoret, men jeg ville allerhelst have, at man respekterer hinanden, og at der derfor er lidt for enhver, når man hygger.

Hvis nogle på kontoret får deres ugentlige motion, lever tiptop, superduper og har styr på krop og sjæl, vil jeg virkelig unde dem at se frem til onsdagskage, men samtidig kunne jeg ønske, at man også har et alternativ til dem (mig), der ville have bedst af at springe kagen over.

Kan vi ikke i det hele taget øve os i at tænke i flere muligheder, når vi hygger i fællesskab? Lidt til dem, der drikker alkohol, og lidt til dem, der ikke gør. Noget til dem, der spiser kød, og dem, der ikke gør. Dem, der spiser kage, og dem, der springer over.

Det er ikke sådan, at jeg mener, man skal stå med 10 små retter og gøre det hele til et udstyrsstykke, men når man alligevel er i gang med indkøb og forberedelse, er det let nok f.eks. at tage en flaske alkoholfri vin under armen og ligeledes købe lidt nødder og frugt, som kan stå ved siden af kagen.

Vi skal forstå, at det ikke er en personlig afvisning, når vi vælger noget fra. Vi siger ikke ”jeg kan ikke lide dig”, hvis ikke vi spiser folks kage. Vi siger måske ”den ser rigtig lækker ud, men jeg er i gang med at passe på mig selv”. Lad os imødekomme hinanden.

Kærlig hilsen jeres brevkasseredaktør, som i går til et møde spiste en croissant, selv om jeg havde aftalt med mig selv, at jeg ikke skulle. Havde der været et æble eller en banan, havde jeg (nok) taget noget i frugtskålen.