De usunde varer spiser budgettet

Onsdag, 6. juni 2012
af redaktionen, Slankedokor.dk
Vil du spare på madbudgettet, skal du måske kigge på, hvor usunde dine madvaner er...
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det er ikke sundt at spise slik, sodavand, alkohol eller ryge cigaretter. Alligevel bruger danskerne mange penge hver eneste måned på de tomme sukkerholdige kalorier, som er alt andet end godt for sundheden.
- To voksne med børn bruger ca. 67.000 kr. om året på mad og drikke. Af dem bliver de 17.000 brugt på usunde varer. Det er altså 1.440 kr. om måneden, forklarer Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.
Hun fortæller, at når børnefamilier bruger 660 kr. på slik og sodavand, bruger de kun 410 kr. på frugt.

Frem med hakkebøfferne
Tallene viser også, at danskerne bruger mange penge på restaurantbesøg. Børnefamilier bruger faktisk i gennemsnit 1.363 kr. om måneden på McDonalds-ture.
Lisa Bolting, der er chefdiætist ved slankedoktor.dk, peger på, at det ikke nødvendigvis er hurtigere at hente en pizza i forhold til at kaste en hakkebøf på panden.
- Det er en god ide at mærke efter, om du nu rent faktisk har brug for at spise ude, gå på McDonalds eller lignende. Ofte bliver oplevelsen ikke så god som tanken. Det skal også ses i lyset af, at det ofte er hurtigere at lave en hakkebøf på panden med en stor skål salat og et stykke brød til. Det vil også være langt billigere og sundere - samvittigheden og pengepung har det også bedre, fortæller diætisten.

Kender du Årets Taber? Se med her

Læs også:
Tænk dig slank
Slank med grillmad