Det gode stykke kød

Søndag, 11. marts 2012
af redaktionen, Slankedoktor.dk
Kød er vel egentlig bare kød - eller hvad? Slankedoktors diætister giver dig her gode råd om, hvad du skal huske, når du står ved supermarkedets frysedisk og skal vælge det sunde kød...
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Kød er en vigtig del af en sund og balanceret kost, men det er ikke ligegyldigt, hvilke kødtyper du vælger. Herunder ser du en tabel over, hvor meget fedt pr. 100 g de forskellige kødtyper indeholder:

Ifølge forskning fra det prestigefyldte Harvard University i USA øger forarbejdet kød som pølser risikoen for sukkersyge og blodpropper.
Forskerne har fundet ud af, at risikoen for sukkersyge stiger med 19 % og risikoen for blodpropper i i hjertet med 42 %, hvis du spiser 50 gram forarbejdet kød om dagen. 50 gram svarer omtrent til to skiver bacon eller en pølse. Med forarbejdet kød mener forskerne alt kød, som er røget, saltet, lagret eller på anden vis tilsat kemiske konserveringsmidler.
Det er eksempelvis pølser, bacon, spegepølse og salami.
- Folk bør overveje, hvilken type kød de spiser, ikke kun for at holde den slanke linje, men også af hensyn til deres generelle helbred, udtaler chefdiætist hos SlankeDoktor.dk Lisa Bolting.

Det usunde fedt
Meget tyder på, at det er den øgede mængde af natrium og konserveringsmidler i produkterne - og ikke fedtindholdet - der kan være forklaringen på den øgede risiko for hjerteproblemer og sukkersyge. Det betyder dog ikke, at fedtet ikke også udgør en sundhedsrisiko.
- Alle disse produkter indeholder utrolig meget fedt. Det er det usunde fedt, som ikke gavner kroppen, og i sidste ende vil det sætte sig i kroppens fedtdepoter, fortæller Anna Munkesø, der er diætist.

Få hjælp til en sundere livsstil med Familie Journal Slankeklub (link fjernet)

Læs også:
Kød med omtanke
Kød - nej tak?