Vælg dit kød med omtanke

Mandag, 11. oktober 2010
af Redaktion
Glem ikke at spise kød, men husk det ikke er ligegyldigt, hvilke kødtyper du spiser
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Af redaktionen, Familie Journals Slankeklub

Kød er en vigtig proteinkilde, faktisk kommer 26 % af danskernes samlede proteinindtag fra kød og kødprodukter.
Derudover er kød en god kilde til A-vitamin, B-vitamin og D-vitamin samt mineralerne zink, selen og jern.
Det betyder dog ikke, at du kan spise uhæmmede mængder kød. For flere kødtyper indeholder også meget fedt, og det sætter sine spor på kroppen.

Pas på fedtet
Fedtindholdet varierer meget i forskellige kødstykker.
Som tommelfingerregel gælder det, at kød max skal indeholde 10 gram fedt pr. 100 gram.
Kylling, kalkun og nogle typer svinekød hører til blandt de magre kødtyper med relativt lidt fedt.

Pas på dit helbred
SlankeDoktor.dks diætist, Anna Munkesø, opfordrer til, at du nøje udvælger dit kød.
Udover, at det kan have indflydelse på vægten, hvilken slags kød du spiser, kan det også have sundhedsmæssige konsekvenser.
Så derfor bør du være opmærksom på fedtindholdet og undgå at spise alt for meget af det røde kød.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub (link fjernet)