Drop undskyldningerne

Søndag, 13. maj 2012
af redaktionen, Slankedoktor
Hvem har ikke prøvet at droppe en planlagt træningssession? Vi har altid en undskyldning i ærmet, som lader os slippe. Undgå de mest almindelige undskyldninger:
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

1. undskyldning: Det føles ikke rart, det er for hårdt
Løsning: Trap ned. Afslut din træning med fem minutters let aktivitet, og du vil nyde træningen mere. Man har fundet ud af, at det sidste indtryk af træningen er det, der holder. Hvis du trapper ned til sidst, vil du føle, at træningen var lettere og dermed er det mere sandsynligt, at du vil træne igen.

2. undskyldning: Jeg ser dum ud, når jeg træner
Løsning: Glem perfektionen. Du er ikke med i en Hollywood-film. Især kvinder presser sig selv: Det er sundt at lære at grine af sine små fejl. Gå, dans, hav det sjovt - uden at bekymre dig om, hvordan du ser ud. Bonus: Du forbrænder flere kalorier, når der er noget, du ikke er særlig god til!

3. undskyldning: Jeg har ikke tid
Løsning: Tæl selv de små ting med. Specielt når det gælder motion og træning er det ikke "alt eller intet". En gåtur på 10 minutter er bedre end ingenting. Trapperne er bedre end elevatoren. Og endelig er sex en god måde at kombinere motion og kvalitetstid med partneren.
Har du børn, kan du sagtens tage dem med ud. Hvis barnet er lille, kan du bruge det som håndvægt og løfte det op og ned.

4. undskyldning: Jeg forbedrer ikke mine resultater
Løsning: Prøv træning, der aktiverer både din over- og underkrop på en gang: Step, aerobic, svømning. Du forhøjer din forbrænding uden at mærke, at du arbejder hårdere. En undersøgelse blandt kvinder, der enten cyklede, gik eller dyrkede aerobic, viste, at dem, der dyrkede aerobic følte, at træningen var væsentlig lettere - også selv om intensiteten var den samme som de andre kvinders.
Når du koordinerer dine arm- og benbevægelser holder du din hjerne beskæftiget, så du undgår at fokusere på anstrengelsen. Herudover er det også dokumeneteret, at helkropsarbejde er den bedste måde at træne på, hvis man ønsker et vægttab.

5. undskyldning: Jeg har prøvet det før
Løsning: Ændr din tankegang. Du opnår det, som du fokuserer på. Så frem for at fokusere på det, du ikke gjorde, skal du fokusere på de gange, du rent faktisk kom af sted til træningen. Det er mere kraftfuldt, og det beviser, at du kan få succes.

Kilde: health.msn.com

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub og nå dit mål

Læs også:
Quiz om motion
Dans dig slank med zumba