Er det svært at ændre livsstil?

Lørdag, 20. februar 2016
af Jannie Lykke Øberg, film: Birger Storm
Familie Journals lavkarbo-ekspert Sofia Sommer kommer i filmen her med et opmuntrende skulderklap til dig, der har det med at falde tilbage i dårlige vaner.
Med en uddannelse i ernæring og sundhed, et studie i kostsociologi og mange års arbejde med rådgivning og coaching føler Sofia Sommer, at hun kan bidrage med noget, der efter hendes mening har manglet i mange bøger om vægttab. For uanset hvilken kostretning man følger, og uanset hvilke strategier man har for at tabe sig eller blot ændre livsstil, så handler det om at finde ud af, hvorfor det, man tidligere har gjort, ikke virkede.
Læs også: Vil du være med i Slankeklubben helt gratis? Måske kan du kende dig selv i Sofias beskrivelse: Mættet af julen beslutter du dig i januar for at udelukke alt, hvad der er sødt. Væk med kage og chokolade. Nu vil du kun spise grønsager og kogt kylling, og du melder dig ind i fitness­centret. Efter nogle uger skrider planen for dig, men næste år til januar vil du formentlig gøre det samme igen. Ikke sandt? – Det vigtige er, at man opdager sine egne mønstre og tænker over, hvorfor det ikke virker. Det, jeg bidrager med, er en hjælp til at fokusere på mange af de typiske fejltagelser, der bliver begået, når man gerne vil tabe sig eller bare leve sundere, og hvad man kan gøre for at undgå dem. Det er enkelt, hvis man er klar til at tage ansvar. Men det er klart, at det ikke er nemt at rydde op i gamle vaner og mønstre. Læs også: Få Lene Hanssons opskrift på lækre kokoskugler

I Familie Journal nr. 8 kan du læse:

(På gaden mandag den 22. februar 2016) - Sofia forklarer om de triggere, der ofte får os til at falde tilbage i gamle vaner. Hvad gør vi for at undgå dem? - Lavkarbo-eksperten er fortaler for, at man må spise alt, så længe det nydes. Få hendes forklaring. - Og hvad tænker hun egentlig om træning? Svaret vil overraske dig.