Fedme kan forebygges!

Søndag, 30. oktober 2011
af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk
Selvom flere måske går rundt og tror, at det ikke kan betale sig at forebygge fedme ved at ændre sine kost- og motionsvaner, så kan det faktisk godt lade sig gøre
Foto: Jesper Dall
Foto: Jesper Dall

Det har hidtil ikke været bevist, at det er muligt at forebygge og behandle fedme og overvægt med ændrede kost- og motionsvaner. Men nu understreger forskerne, at det er muligt.
Der har ellers været meget snak om det modsatte. Blandt andet i en artikel i Politiken d. 11.august 2011, blev der skrevet, at det ikke er videnskabeligt bevist, at mad og motion kan gøre en forskel for overvægtige. Men forskere fra DTU Fødevareinstituttet og LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet understeger, at der er videnskabelige beviser for det.
Hos SlankeDoktor.dk støtter vi selvfølgelig op om videnskaben, da vi har stor succes med at hjælpe overvægtige med at tabe sig ved at ændre deres kost- og motionsvaner.

Sund livsstil er vejen frem
"Mediernes udmeldinger er helt forkerte. Et af verdens største koststudier viser meget klart, at forekomsten af overvægt og fedme hos børnefamilier falder markant, når der bliver introduceret bedre og sundere kostvaner i hjemmet".
Sådansiger professor Arne Astrup fra Institut for Human Ernæring ved Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
Desuden viser flere nyere gennemgange af den samlede litteratur på området, at der er en sammenhæng.

Svært at ændre vaner
"Der er ingen tvivl om, at sund kost og motion har en vigtig rolle i at forebygge og behandle overvægt og fedme. Det, der derimod kan være vanskeligt at vise i koststudier, er fastholdelsen af de sunde vaner og vægttab. Her har vi behov for mere viden", fortæller professor Inge Tetens fra DTU Fødevareinstituttet.
Som det også fremgår af artiklen i Politiken, er det svært at få folk til at ændre vaner. Mange mennesker, der deltager i forebyggelses- og behandlingstiltag, falder ikke overraskende tilbage til de gamle usunde vaner.
"Vores opfattelser er, at det er vanskeligt at fastholde de sunde vaner, hvis der ikke er sunde rammer i nærmiljøet. Det kan for eksempel være sund kantinemad og fokus på motion på skoler og arbejdspladser. Det er derfor her vi skal sætte ind og forske i, hvordan man kan ændre adfærd og fastholde de sunde vaner", fortsætter Inge Tetens.

(Kilde: Food of LIFE)

Bliv en del af Familie Journals Slankeklub og kom af med kiloene