Parforholdet gør dig tyk

Onsdag, 14. december 2011
af redaktionen, Slankedoktor.dk
Folk uden en partner har lettere ved at holde vægten end dem i et parforhold...
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det viser sig nemlig, at singler både motionerer mere og spiser sundere end dem i et fast parforhold.
Parforholdet kan hurtigt blive lidt for hyggeligt. I spiser flere varme retter med sovs og kartofler og ender bagefter i sofaen med hver jeres slikskål.

Intet behov for at være attraktiv
Folk uden en partner tager deriomod ofte bare en hurtig rugbrødsmad eller en salat i stedet for at gøre måltidet til noget, der trækker ud i flere timer.
Kvinder og mænd i et parforhold føler ofte, at de ikke længere behøver at bevare deres slanke ydre - de skal jo ikke længere ud og gøre sig attraktive for potentielle partnere. Menneskets jagtdrift bliver erstattet af driften til at suge næring til os og skabe rede.

Singler har mere fritid
I et parforhold bruges tiden på hinanden og ofte også på børn. Her er der altså tale om en presset hverdag, hvor motionen tit nedprioriteres.
Det er hermed ikke sagt, at det er direkte usundt at være i parforhold. Det handler om at finde balancen mellem hyggen og den sunde livsstil.
Gør det til en vane, at du og din partner som udgangspunkt spiser sundt og husker at røre jer.
- Det er "hyggen", som gør dig tyk. Hvis du kan mærke, at der er kommet flere timer på sofaen i dit forhold eller i dit ægteskab så se, om du og din partner kan finde på noget andet at lave nogle aftener - frem for at sidde ned og spise. Gå for eksempel en lang tur lige efter aftensmaden, siger Slankedoktors chefdiætist Lisa Bolting.

(Kilde: MetroXpress)

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub nu (link fjernet)

Læs også:
Tænk dig slank
Slank dig med zumba
Bliv rolig og slank