Sådan får du en flad mave

Mandag, 19. september 2011
af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk
Har du gang på gang prøvet at få en flad mave - uden resultat? Så er der hjælp at hente her...
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Kæmper du forgæves med baderingen, og er du overbevist om, at du aldrig får en flad mave? Så tro om - alle kan få en flad mave, det er bare et spørgsmål om den rigtige kost og nok motion.

Hulahop
Med en hulahopring susende om livet træner du primært de indre mavemuskler, da ringen tvinger dig til at spænde op i kernemuskulaturen. Start med to minutter ad gangen og sæt derefter mere tid på.

Spis blå bær
Det er en god idé at spise alle former for blå bær, lige fra solbær til hyldebær - farven er et signal om det høje indhold af antioxidanter.

Brug bolden
Med en stor træningsbold, som ruller under dig, hvis du ikke holder maven spændt, kan du lave både svære og lette maveøvelser. Du kan både sidde på bolden eller f.eks. ligge på gulvet med bolden under benene.
Det giver lynhurtigt mindre taljemål, fortæller SlankeDoktor.dk's motionsekspert Birgitte Nymann.


Sov nok - og godt nok

Mangel på søvn giver fem gange større risiko for at blive overvægtig - og endnu større risiko for at fedtet sætter sig på maven. Du skal sove ca. 8 timer i døgnet og allerhelst sammenhængende. Mangel på søvn øger sukkertrangen og øger trangen til andre stimulanser som rygning, koffein og fastfood.

Spis æg
Æg kan være med til at minimere taljemålet. Det viser en undersøgelse fra International Journal of Obesity. De, der spiste to æg til morgenmad, tabte mere i taljen end dem, der ikke gjorde - selvom kalorieindtaget var det samme.

Intervaltræning
En effektiv måde at forbrænde fedt på er at lave intervalbaseret konditionstræning med en høj puls. Det skal du gøre tre gange om ugen i maksimalt 40 minutter - inklusive pauser.

Pilates power
En stor del af pilates-øvelser går ud på at spænde maven på den rigtige måde - det øger både muskulaturen og gør noget ved hele din holdning, siger træningsekspert Birgitte Nymann.

Undgå hvide kulhydrater
Vil du tone maven ned, skal du også tone ned for kulhydraterne (kartofler, pasta, ris, lyst brød). Det kan godt betale sig at erstatte den blege mad med grove varianter.

Cykling på gulvet
Cykelmavebøjninger belaster dine mavemuskler mere end dobbelt så meget som almindelige mavebøjninger. Lav så mange du kan hver anden dag, og du vil hurtigt kunne se resultaterne, lover Birgitte Nymann.

Få professionel hjælp
91 % af SlankeDoktor.dk's medlemmer taber sig. Det unikke ved SlankeDoktor.dk er, at det fungerer som et online vejledningssite, hvor du kan få personlig vejledning fra Danmarks dygtigste eksperter inden for ernæring og motion - en effektiv vej til et varigt vægttab og dermed et lettere, sundere og sjovere liv.

Bliv medlem i dag og få sunde godter med i købet
10 gode grunde til at komme i gang med træningen
9 tips til at hjælpe din slankekur på vej