Influenza: Hold den fra døren med disse 8 tips

Tirsdag, 17. oktober 2017
af Thora Bruun makita, Foto: Panterstock og All Over
Ingen synes, at det er sjovt at ligge i sengen med feber og bankende hovedpine, så her er nogle tips til, hvordan du undgår influenza.
influenza

1. Undgå andre der har influenza host og nys

Hvis en influenzaramt person hoster dig op i hovedet, er du i farezonen for at blive smittet - hvis du altså er inde for en meters rækkevidde. Og er du selv smittet, skal du huske at nyse i et papirlommetørklæde, som du smider ud bagefter. Hvis du ikke har et lommetørklæde ved hånden, så nys i ærmet.

2. Drop kys og ansigtskærtegn

Kysser du en smittet, øger du risikoen for selv at blive smittet. Rører du dig selv eller din partner i ansigtet, bliver sygdommen også spredt, hvis du har virus på hænderne.

Læs også: Fup og fakta om influenza

3. Vask hænder og brug håndsprit

Vask hænder tit, for der er rigtigt mange bakterier på hænderne, som kan overføre virus. Influenza smitter gennem håndtryk, hvis den person, man trykker hånd med, er smittet. Brug evt. håndsprit til at fjerne bakterierne.

4. Spis kød

Immunforsvaret skal styrkes, derfor skal du spise masser af kød. Proteinerne, som kødet er smækfyldt med, er nemlig med til at lave de hormoner og immunceller, som immunforsvaret har brug for.

5. Brug næsespray

Vores slimhinder i næsen påvirkes af vinterens tørre vejr, således at de bliver modtagelige over for virusangreb. Fugt derfor din næse med næse-spray. Du kan også drikke masser af vand og på den måde holde slimhinderne fugtige.

6. Dyrk motion

Det styrker nemlig immunforsvaret.

7. Få rigelig med søvn

De fleste har brug for 7-8 timers søvn. Får du mindre søvn, har du langt større risiko for at blive smittet.

9. Lad dig vaccinere

Du kan også lade dig vaccinere hos din læge.

Skal/skal ikke?