Æggedyr på bordet

Torsdag, 1. marts 2012
af Redaktion
Her er fire forskellige, søde dyr med æggekrop. Brug dem som pynt på påskebordet eller i vinduet
Pynt til din påskefrokost, Foto: Jette M. Vesterager
Pynt til din påskefrokost, Foto: Jette M. Vesterager

ÆGGEDYR
Materialer: Hvide æg (pustet med æggepuster, eller kogt et par timer for svagt blus). Heitmann Deco æggefarver. Kartonrester i forskellige farver. Panokit All Round hobbylim. Materialer fra Panduro Hobby.
Mønster: Kan hentes ved at klikke her.

Alle dyr:
Dyp æggene i farvebade lavet af æggefarve (læs brugsanvisningen). Tegn vinger, haler, ører mv. efter mønstrene. Klip delene ud i karton i ønskede farver og lim dem på æggene.

Mus: Farv ægget turkisblåt. Klip fødderne og lim dem på under musen, buk dem lidt så musen står. Klip et par ører og lim dem på. Klip hale af et stykke uldtråd og sæt den på i udpustningshullet. Skrab med en kniv, hvor øjnene skal være, samt en glad mund. Lim en perle på som snude. Tegn et øje i det hvide med blyant. Farv lyserøde kinder med farveblyant.

Kylling: Farv ægget gult. Klip 2 fødder og lim dem på under kyllingen. Klip et næb og lim det på. Klip 2 kyllingevinger. Læg vingerne sammen, buk det lige stykke til hver sin side ved den stiplede linje, og lim resten af halen sammen. Lim halen bag på kyllingen, så denne kan stå opret. Sno lidt uldtråd et par gange om en finger, klip af og lim "totten" oven på kyllingens hoved. Lav øjne og kinder som ved mus.

Hare: Farv ægget rødt. Klip fødder og lim dem på tværs under haren. Klip ører og lim dem på. Lim en pompon bag på haren, så denne kan stå opret. Skrab øjne, snude, glad mund og tænder med en kniv, og tegn et øje i det hvide med blyant. Lim en perle på som snude.

Fugl: Farv ægget rosa. Klip 4 kyllingevinger. Læg de 2 sammen og lim dem på bagtil som hale (som ved kylling). Lim de 2 andre vinger på hver sin side af fuglen. Lim også et næb på foran. Lav øjne som ved mus. Bind et 3 mm smalt satinbånd om fuglen med en sløjfe foroven, så den kan hænge.

Design: Ulla Mosegaard

Flere sjove ideer til påske...
Borddug og grydelapper med haner
Sy et påskeæg
Blomstrede æg
Serviet med kyllinger