Kære Puk
Skal fotos af hans kone stå fremme?
Filtede hjerter: Store hjerter, julepynthjerte og pakkekort-hjerte
Materialer: "Hegre" (100% uld/50 g = 75 meter): Rød 4018 i ønsket mængde. Strikkep nr. 9. Perler, pailletter og sølvtråd. Uld eller polyestervat til fyld.
Garn fra Dalegarn, tlf. 41 68 77 88.
Strikkefasthed: 11 m = 10 cm i glat (før filtning).
Julestemning!
Få inspiration til fine juledekorationerLav flot og hyggeligt julepynt - se det herGrundopskrift: Slå 60 m op med rød. Strik 2 riller i retstrikning. Strik derefter glat frem og tilb, de 2 første og 2 sidste m på p strikkes r både på r-siden og vr-siden på alle p. Når arb måler ønsket størrelse strikkes 2 riller retstrikning igen. Luk af. Filt det strikkede stykke i vaskemaskinen ved 40 grader og lad det tørre.
STORE HJERTER (SE STORE BILLEDE)
Store hjertemønstre: Kan hentes som jpg her og som pdf her
Tegn de 2 største hjertemønstre op og klip 2 stk. filtet strik i hver størrelse. Sy hjertedelene sammen 2 og 2 vr-side mod vr-side, men lad en åbning stå i den ene side. Fyld uld eller vat i og sy hullet til. Sy en tråd i til ophæng.
JULEPYNT-HJERTE
Det røde filthjerte med glimtende pynt er rigtig fint at hænge på juletræet.
Røde hjerte-mønster: Kan hentes som jpg her og som pdf her
Tegn det røde hjerte op og klip til 1 hjerte 2 dele efter mønstret i filtet strik. Sy lidt perler og pailletter på delene og sy dem sammen vr-side mod vr-side, men lad en åbning stå. Fyld med lidt uld eller vat og sy åbningen til. Sy et stykke garn i til ophæng.
PAKKEKORT-HJERTE
De sødeste til- og fra kort laver du med små, pyntede filthjerter limet på manillakort.
Orange hjerte-mønster: Kan hentes som jpg her og som pdf her
Tegn det mindste (orange) hjertemønster op og klip efter mønstret 1 stk. i filtet strik til hvert hjerte. Sy lidt perler og pailletter på hjertet og sy med knaphulssting og guldtråd rundt om kanten. Lim det færdige hjerte på et pakkekort i tykt papir eller pap.
Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!
Strikkeopskrift og foto: Dalegarn