Påskehygge med de mindste

Onsdag, 28. marts 2018
af Helle Lyngbo, foto: Jørgen Ploug
I køkkenskabet kan du finde alt, hvad du skal bruge for at lave selvtørrende ler. Find akrylmalingen frem og tryl de kæreste pynte-påskeæg og påskekyllinger frem. Gabriella Lawner Holm deler ud af sine kreative påskeidéer.

Elin er kun fem måneder, men hun har allerede været med til at lave påskepynt sammen med sin superkreative mor, Gabriella Lawner Holm, 30. Og det bliver med garanti ikke sidste gang, for når Gabriella laver huskelister over hjemlige opgaver, står der krea-opgaver ind imellem støvsugning og opvask, og de vægter lige så tungt som at flytte støv.

– Jeg er bare ikke sjov at være sammen med, hvis jeg ikke kan sidde og arbejde lidt med mine kreative idéer hver dag. Bare lidt af dagen, siger Gabriella, der for tiden er på barsel med Elin. Hun er uddannet arkitekt og arbejder i dag med kreative opgaver i marketingafdelingen hos Søstrene Grene.
Hendes hjem i Hørning ved Aarhus bærer præg af, at hun også i fritiden er god til at forvandle ingenting til alting.

Vi har lokket hende til give Familie Journals læsere et par idéer til nem og billig påskepynt, der kan laves sammen med de mindste årgange.

Klik rundt i galleriet foroven og nyd Gabriellas påhitsomhed.

Sådan laver du selvtørrende ler

Sådan laver du dejen

  • 2 dl natron
  • 1 dl Maizenamel
  • 1½ dl vand

Hæld alle ingredienser i en gammel gryde og kog ved svag varme.

Når konsistensen er som kartoffelmos, tages gryden af varmen og stilles til afkøling med et fugtigt viskestykke over. Når leret er koldt, kan I arbejde med det. Tilføj mere Maizenamel, hvis leret er blevet for klægt, og mere vand, hvis det er blevet for tørt.Leret kan holde sig et par dage i køleskab i en lufttæt beholder.

I køkkenskabet kan du finde alt, hvad du skal bruge for at lave selvtørrende ler. Find akrylmalingen frem og tryl de kæreste pynte-påskeæg og påskekyllinger frem. Gabriella Lawner Holm deler ud af sine kreative påskeidéer, og Elin har endda givet mor en hånd med.

1.

Alt, hvad du skal bruge for at lave påskeæg af selvtørrende ler.

2.

Dejen skal være lind som kartoffelmos, når du tager den af varmen.

Sådan laver du selvtørrende ler

3.

Ælt dejen og tilsæt lidt Maizenamel, så konsistensen bliver som blød modellervoks.

4.

Skær en udstansningsform af toppen af en vandflaske og tryk formen ind i begge sider, så du får en oval. Hul til ophæng udstanses med et sugerør. Hvis du vil lave kyllinger, tilføjer du to små, aflange hjerter, som sættes på som vinger.

5.

Leret lufttørrer natten over og kan males med akrylmaling næste dag. Holder sig fint i mange år, men er ikke så brudfast.

Følg Gabriella

Du kan følge Gabriellas egen blog med masser af inspiration året rundt på frkhansen.dk og på hendes Instagram-profil @gabriella.holm. Eller købe hendes bog ”Kreatid” fra forlaget ABC, 149 kr.