Smyk dig til jul

Onsdag, 15. december 2010
af Redaktion
Fin julehalskæde i filt kan peppe hverdagstøjet op her i december eller give julefrokost-kjolen et ekstra pift
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

JULEHALSKÆDE I FILT
Materialer: Filtrester i forskellige pink, røde, orange og grønne nuancer. Broderegarn i forskellige farver. 3 meter tynd, grøn snor. Røde træperler i forskellige størrelser.
Se forkortelser og brugertips her

Arbejdsgang: Klip en masse små cirkler og hjerter i filt i forskellige farver og størrelser (10-20 mm). Klip 2 og 2 i samme størrelse. Klip snoren midt over og læg hver del dobbelt. Start med at sy et hjerte midt på den ene "dobbeltsnor": Læg hjertedelene på hver side af dobbeltsnoren og sy hjertet sammen med broderegarn og knaphulssting. Sy endnu et mindre hjerte fast på hver side med knaphulssting. Dekorer med knudesting, korssting eller stikkesting i en kontrastfarve. Træk 1-2 perler på den ene snor, før snorene samles igen med en knude. Sy nu f.eks en cirkel på med yderligere en cirkel eller to, eller et hjerte ovenpå. Fortsæt med at veksle mellem hjerter, cirkler og perler og saml snorene ind imellem med knuder (se foto). Når ca. 25 cm af snorene er fyldt ud, samles de i en knude og ender klippes til i forskellig længde. Træk perler på enderne og slå knuder (= midt for). Saml ligeledes de andre ender 2 og 2. Klip til og træk perler på enderne. Luk kæden med en knude i nakken.

JULEVEDHÆNG TIL MOBIILEN
Lav et julevedhæng til mobilen efter samme princip som halskæden: Fold 40 cm snor dobbelt og sy 2 hjerter på ca. 5 cm fra folden. Træk perler på og slå knude.

Opskrift: Berith Ann Christensen

Mere i samme stil...
Fin, strikket fingerring
Hæklede armbånd
Hårbøjle med pomponer til pigen