Strik på ramme til Dukke Lise

Mandag, 5. januar 2009
af Redaktion
Dukken er strikket i dobbeltstrikning på en mellemstor, rund strikkeramme. Hoved og krop strikkes ud i et som et rør på hele strikkerammen, mens arme og ben strikkes frem og tilbage på rammens ene side
Foto: Panduro Hobby
Foto: Panduro Hobby

STRIK PÅ RAMME

Højde: Ca. 30 cm.

Materialer: "Quick Knit" medium rund strikkeramme (nr. 021757). "Nissegarn" (100% akryl, 50 g = 176 meter): 55 g hudfarvet nr. 323503 + 15 g hvidt nr. 323502. "Nepal Wool" (100% uld, 50 g = 29 meter): ca. 25 g orange nr. 021787. Polyestervat. Broderigarn til øjne og mund. 28 x 38 cm stof til kjole. 1 meter smal blonde.
(Materialer fra Panduro Hobby).

Mønster: Kan hentes ved at klikke her.

Krop/hoved: Strik dobbeltstrikning med to tråde hudfarvet Nissegarn: Vikl garnet [mod uret] rundt om hver af de 24 pinde i rammen, i alt 3 omgange. Løft den nederste løkke over de andre 2 garnløkker og af pinden
(se her, hvordan du strikker på strikkeramme). Vikl en ny omgang, så du atter har 3 løkker på pindene. Sørg for at vikle og strikke med løst garn, så resultatet bliver blødt og elastisk. Fortsæt med at strikke på denne måde til du har strikket 25 cm.

Flæsekant på trusserne

Hvis du synes, at dukken skal have underbukser, så skifter du til hvidt garn efter 20 cm. Klip garnet af et stykke fra arbejdet. Luk af som forklaret under tasken, MEN start her med at løfte de første 2 løkker af, som du skulle være begyndt på ved en ny omgang. Træk garn på nålen og træk derefter nålen gennem de yderste masker i den ende, hvor hovedet skal sidde. Træk sammen og fæstn tråden på indersiden. Fyld kroppen halvt op med fyldevat og tryk det sammen til et hoved. Træk ca. 50 cm garn på nålen og sy rundt om hovedet lige under fyldningen. Træk sammen til en hals og fæst tråden på indersiden. Fyld kroppen med vat, så den bliver noget fladere end hovedet. Sy den nederste kant sammen.


Arme: Strik dobbeltstrikning med to tråde hudfarvet Nissegarn frem og tilbage på 8 pinde. Strik til armen måler 10 cm. Sørg for at du kun har en omgang garn på pindene. Klip tråden af 40 cm fra arbejdet og træk den på en nål. Løft maskerne af pindene ved hjælp af nålen. Start med den maske, som du skulle have begyndt at strikke med ved en ny omgang, og løft alle maskerne af. Træk sammen og sy langsiderne sammen fra vrangen. Fæstn tråden. Vend retsiden ud og fyld løst med vat. Sy åbningen sammen og sy armen fast på siden af kroppen lige under hovedet. Lav en arm til og sy den fast på den anden side.

Ben: Strik som arme, men på 10 pinde i stedet for 8. Strik til benet måler 10 cm og afslut som ved armene. Sy benene fast på kroppen.

Montering: Broder mund og øjne med broderigarn og børst lidt rouge på kinderne. Klip hår af Nepal Wool. Sy det fast som midterskilning og bind håret sammen i siderne. Hvis dukken har underbukser, så kan du hækle en flæse langs kanterne: Hækl 3 luftmasker i hver maske rundt om benene. Hækl på samme måde 2 flæserækker bag på bukserne.

Af en stofrest kan du hurtigt sy en lille kjole
til Dukke-Lise

Kjole: Tegn mønstret op efter den rosa streg, og klip 2 stk. til fold MF og MB. Klip med 1 cm sømrum langs sider og ærmehuller, ellers uden sømrum. Siksak stykkerne, og sy side- og skuldersømme sammen ret mod ret. Klip små hak i sømrummet lige over sidesømmene, pres sømrummet ind langs ærmeåbningerne og sy det fast. Sy blonde på halskant og underkant.

Strikkeopskrift: Panduro Hobby

Mere strik på ramme:
Sving med håndtasken