Fint, strikket gulvtæppe

Fredag, 25. juli 2014
af Drops/Garnstudio (design og foto)
Gratis strikkeopskrifter: Strik et fint, rundt gulvtæppe i bomuld med retstrik og hulmønster
Strikket gulvtæppe
Strikket gulvtæppe

Strikkeopskrift: Gulvtæppe

Mål: ca 100-125 cm i diameter
Materialer: Drops Paris fra Garnstudio
450-750 g f.nr 29, lys isblå
450-750 g f.nr 30, jeansblå
400-550 g f.nr 16, hvid
150-200 g f.nr 48, petrol

Drops rundp (60 eller 80 cm) nr 7 - eller det p.nr du skal bruge for at få 11 m x 22 p retstrik med 3 tråde Paris på 10 x 10 cm.

Se farvekort for garnet Drops Paris her

RETSTRIK (frem og tilbage på p): Strik ret på hver p

STRIKKETIPS: Når du strikker 2 r sammen i vendingerne, sørg for at m ikke bliver for løs.

STRIBER:
Hver rapport med vendepinde er strikket med 3 tråde i følgende farver:
1.rapport: 2 x jeansblå, 1 x petrol
2.rapport: 1 x lys isblå, 1 x jeansblå, 1 x hvid
3.rapport: 2 x hvid, 1 x lys isblå
4.rapport: 2 x lys isblå, 1 x jeansblå
5.rapport: 1 x lys isblå, 1 x petrol, 1 x jeansblå
6.rapport: 1 x hvid, 1 x jeansblå, 1 x lys isblå
7.rapport: 2 x hvid, 1 x jeansblå
8.rapport: 2 x jeansblå, 1 x lys isblå
9.rapport: 1 x petrol, 1 x jeansblå, 1 x lys isblå
10.rapport: 2 x lys isblå, 1 x hvid
11.rapport: 1 x hvid, 1 x lys isblå, 1 x jeansblå

Strik mere til boligen...

Retstrikket pufStrikket til lysestagerStrik nye sofapuder

Sådan strikker du gulvtæppet (100 cm.)

Tæppet strikkes i RETSTRIK - se forkl over, med hulmønster mellem hver rapport.
Slå 55 m op på p 7 med 3 tråde Paris - læs STRIBER over. Strik retstrik og striber SAMTIDIG strikkes vendinger således - læs STRIKKETIPS over. På første p (retsiden) strikkes til der er 3 m tilbage, 2 m ret sammen, vend og strik tilbage. Strik til der er 4 m tilbage, 2 r sammen, vend og strik tilbage, strik til der er 5 m tilbage, 2 r sammen, vend og strik tilbage, strik til der er 6 m tilbage, 2 r sammen, vend og strik tilbage. Fortsæt således til der er strikket 26 retriller (52 p retstrik), og der er strikket over 1 m mindre for hver vending. Der er nu 2 m tilbage på p. Næste p strikkes over alle m således: 2 m retstrik, ?1 m retstrik (den m som tidligere blev strikket 2 r sm), slå om?, gentag ?-? til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m retstrik. Vend og strik tilbage, OBS! Omslagen strikkes ikke drejet på denne p, de skal danne huller. 1.rapport på tæppet er nu strikket.

Fortsæt med ny farve kombination for hver rapport og vendinger til der er strikket totalt 11 rapporter med vendinger. OBS! Eller det antal rapporter du skal bruge for at tæppet skal ligge fladt. Luk af.

Montering: Træk en tråd gennem alle kantmasker i midten og træk sammen, hæft tråden godt. Sy opslånings- og aflukningskanten sammen.

Har du brug for hjælp?

For yderligere hjælp med denne opskrift, tag venligst kontakt med butikken hvor du har købt garnet. Har du købt DROPS garn, er du garanteret kvalificeret hjælp fra en forhandler som er specialiseret på DROPS opskrifter.

Du kan også se Drops egne instruktionsvideoer her.

Sådan strikker du gulvtæppet (125 cm.)

Tæppet strikkes i RETSTRIK - se forkl over, med hulmønster mellem hver rapport.
Slå 69 m op på p 7 med 3 tråde Paris - læs STRIBER over. Strik retstrik og striber SAMTIDIG strikkes vendinger således - læs STRIKKETIPS over. På første p (retsiden) strik til der er 3 m tilbage, 2 m ret sammen, vend og strik tilbage. Strik til der er 4 m tilbage, 2 r sammen, vend og strik tilbage, strik til der er 5 m tilbage, 2 r sammen, vend og strik tilbage, strik til der er 6 m tilbage, 2 r sammen, vend og strik tilbage. Fortsæt således til der er strikket 33 retriller (= 66 p retstrik), og der er strikket over 1 m mindre for hver vending. Der er nu 2 m tilbage på p. Næste p strikkes over alle m således: 2 m retstrik, ?1 m retstrik (den m som tidligere blev strikket 2 r sammen), slå om?, gentag ?-? til der er 1 m tilbage, afslut med 1 m retstrik. Vend og strik tilbage, OBS! Omslagen strikkes ikke drejet på denne p, de skal danne huller. Der er nu strikket 1.rapport på tæppet.

Fortsæt med ny farvekombination for hver rapport og vendinger til der er strikket totalt 11 rapporter med vendinger. OBS! Eller det antal rapporter du skal bruge for at tæppet skal ligge fladt. Luk af.

Montering: Sy en tråd gennem alle kantmasker i midten og træk sammen, hæft tråden godt. Sy opslånings- og aflukningskanten sammen.

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!

Denne opskrift er fra Drops/Garnstudio
Navn: DROPS 152-28

Kom godt i gang med at strikke, hækle og sy!

Nu kan du købe Familie Journals håndarbejdsmagasiner 101, 102 og 103 idéer i vores webshop. De er fyldt til bristepunktet med inspirerende strikkeopskrifter, idéer til strik, hækling, patchwork, bolig og genbrug. Du får det tilsendt som en PDF-fil, så du slipper for at betale fragt og kan nøjes med at printe de sider, som du skal bruge nu og her. God fornøjelse!

Hvert magasin koster kun 40,-