Elegant striksjal med hæklekant

Onsdag, 16. juli 2014
af Drops/Garnstudio (design og foto)
Gratis strikkeopskrifter: Retstrikket sjal i sart pudderfarve med fin hæklekant. Sjalet er strikket i alpaka, mohair og silke

Strikkeopskrift: Sjal

Mål: ca 130 cm målt langs kortsiden (aflukningskanten).

Materialer:
Drops Baby Alpaca Silk fra Garnstudio: 150 g f.nr 1306, pudder
Drops Kid-silk: 75 g f.nr 01, natur

Drops (80 cm) nr 8 - eller det p.nr du skal bruge for at få 12 m x 25 p retstrik på 10 x 10 cm med 1 tråd af hver kvalitet. Drops hæklenål nr. 4 til hæklekant.

Retstrik (frem og tilbage på p): Strik ret på hver p

Se farvekort for garnet Drops Baby Alpaca Silk her

Se farvekort for garnet Drops Kid-Silk her

Har du brug for hjælp?

For yderligere hjælp med denne opskrift, tag venligst kontakt med butikken hvor du har købt garnet. Har du købt DROPS garn, er du garanteret kvalificeret hjælp fra en forhandler som er specialiseret på DROPS opskrifter.

Du kan også se Drops egne instruktionsvideoer her.

Sådan strikker du sjalet

Strikkes frem og tilbage på rundp så der er plads til alle m. Slå 3 m op på rundp 8 med 1 tråd Baby Alpaca Silk og 1 tråd Kid-Silk og strik 1 p ret. Fortsæt med retstrik - se forkl over, således:
1. p: Strik 1 m ret, 1 løst omslag, strik alle m ret p ud.

2. p:
Strik alle m og omslaget ret.
Gentag 1. og 2. p til der er ca 156 m på p. Derefter lukkes der af således for at få en elastisk kant: ?luk 2 m af, slå om og luk omslaget løst af?, gentag ?-? p ud. Klip og hæft trådene.

Hæklet kant: Hækl en lille kant langs de to korteste sider. Brug hæklenål 4 og 1 tråd Kid-Silk, start i det ene hjørne: Hækl ?1 fm, 3 lm, spring 1 cm frem?, gentag ?-? langs hele siden frem til 1 cm før spidsen nederst på sjalet. Hækl 3 lm, spring frem til den nederste maske. Hækl 1 fm, 3 lm og 1 fm i denne m. Hækl 3 lm og spring 1 cm frem, gentag ?-? langs den anden kortside. Afslut med 3 lm og 1 fm i sidste m på kanten.

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!

Denne opskrift er fra Drops/Garnstudio
Navn: DROPS 154-15

Kom godt i gang med at strikke, hækle og sy!

Nu kan du købe Familie Journals håndarbejdsmagasiner 101, 102 og 103 idéer i vores webshop. De er fyldt til bristepunktet med inspirerende strikkeopskrifter, idéer til strik, hækling, patchwork, bolig og genbrug. Du får det tilsendt som en PDF-fil, så du slipper for at betale fragt og kan nøjes med at printe de sider, som du skal bruge nu og her. God fornøjelse!

Hvert magasin koster kun 40,-