Strikkede juveler

Torsdag, 23. februar 2012
af Redaktion
Der skal ikke mange garnrester til for at lave flotte og personlige smykker til store og små
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

STRIKKEDE JUVELER

Strikkede bånd
Materialer: "Trunte" (100% merinould superwash/50 g = 180 meter): Rester i rosa og lysegrønt. 6 filtkugler. Små glasperler i rødt og pink. En rest filt. 1 brochenål. 1 fingerring (evt. genbrug af gammel ring). 1 sæt ørestikker. Limpistol.
Garn og "strikkelise" fra Hjertegarn, tlf. 66 11 41 95, filtkugler fra Søstrene Grene, resten fra hobbyforretning.

Til alle smykkerne anvendes bånd, strikket på en "strikkelise".

BØRNENE KAN SAGTENS VÆRE MED

Børnene kan sagtens være med ti at lave strikkede bånd på en "strikkelise", men måske skal de lige have lidt hjælp til at færdiggøre de fine smykker

Broche: Strik 125 cm bånd i rosa og 35 cm i grønt. Fold det rosa bånd i ca. 13 buer, som efterhånden sys fast i bunden. Fold det grønne bånd i 3 buer og sy det fast i bunden. Sy perler fast på de rosa buer og sy til sidst filtkuglerne fast, så buerne stives lidt af. Klip en filtcirkel med 3 cm i diameter til bund. Sy brochenålen fast til filtcirklen og lim denne fast midt på bagsiden af blomsten.

Fingerring: Strik 18 cm rosa bånd. Form en blomst af 4 buer, sy sammen under bunden. Strik 8 cm grønt bånd og bind det til en knude, hvor begge ender foldes om på bagsiden og sys til. Sy knuden fast oven på den rosa blomst. Pynt med perler efter lyst. Lim blomsten fast oven på fingerringen.

Øreringe: Laves som fingerring. Her laves blot 2 ekstra knuder af grønt bånd, som sys til på bagsiden af den rosa blomst, før der sys små perler på. Sy ørestikken fast i yderkanten af hver blomst.

Strikkeopskrift: Ruth Møller

Håndarbejdsbøger - til den bedste pris her


Hårbøjle med
pomponer

Hæklet mobiltaske

Hæklede armbånd

Strikkede cupcakes

Strikket ring