Påske patchwork

Mandag, 14. april 2014
af Redaktionen
Sy et par fine, rombeformede dækkeservietter til påskebordet
Påske dækkeservietter
Påske dækkeservietter

Sy påske dækkeservietter

Mål: 38 x 48 cm fra spids til spids.

Materialer til 1 dækkeserviet:
25 x 30 cm motiv fra restekurven.
Strimmel på 5 x 110 cm af inderste grønmønstrede.
Strimmel på 5 x 150 cm af grøn med prik.
45 x 45 cm tyndt volumenvlies.
45 x 45 cm ensfarvet grønt.

Se forkortelser og brugertips

Arbejdsgang: Tegn motivdelen op på et stk. ternet papir sådan: Tegn en vandret streg på 26 cm, midt på denne streg tegnes en lodret streg 10 cm opad og 10 cm nedad. Markér en prik for enderne af begge streger og forbind disse prikker med lige streger = en rombe = midtermotivet. Tillæg et sømrum på 1 cm hele vejen rundt om figuren og klip den ud. Læg figuren oven på motivstoffet og klip ud. Hæft og ri motivdelen fast på midten af volumenvliesen.

Sy med 1 cm's sømrum strimlerne rundt om motivet på "log cabin" måden: Start med den inderste grønmønstrede, sy strimlen til motivets ene side og klip den overskydende strimmel af. Sy så strimlen til den næste side (nu inkl. både motiv og forrige strimmels ende) og klip overskydende strimmel af. Sy på samme måde strimmel til motivets 3. og 4. side. Sy den grønprikkede strimmel på på samme måde.

Montering: Pres arbejdet og skær volumenvliesen til, så den følger den yderste, prikkede kant. Læg det grønne bagstof på bordet og herpå patchwork-delen. Ri lagene sammen og skær det grønne bagstof til, så kanten uden om patchwork-delen måler nøjagtigt 2 cm. Fold denne kant 2 x 1 cm ind over patchwork-delen, hæft og sy den fast. Quilt evt. i hånden rundt inde i motivstoffet.

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!

Strikkeopskrift: Ruth Møller
Foto: Carina Krüger

Søde, strikkede dyr