Udklædning til fastelavn: Dinosaurus

Fredag, 13. februar 2015
af Redaktion
Lav en fin fastelavnsdragt til de små: Dinosaurus
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

FASTELAVSDRAGT: DINOSAURUS
(2-4 år)

Materialer: 1 grøn kasket. Filt: 2 meter mørkegrønt, 2 meter lysegrønt, 55 cm hvidt, 10 cm gult + 20 cm rødt. Volumenvlies. 2 grønne glas bamseøjne. Tekstillim. 50 cm skråbånd. 7 cm velcro.
Kasketterner er fundet i børnetøjsforretninger eller hjemme i gemmerne. Resten er fra Panduro Hobby.

Mønster til krave og pyntespidser:
Kan hentes her som billede >>
Kan hentes her som pdf >>

Hovedtøj: Læg kasketten på siden og tegn buen af på mønsterpapir. Tegn nu en "hanekam" (se foto). Klip 2 ens hanekamme i mørkegrøn + 2 lysegrønne, der er lidt mindre (se foto). Stryg volumenvlies bag på de store dele. Sy de lysegrønne dele på de mørkegrønne, og kantstik disse sammen vrang mod vrang.

Klip i lysegrøn: 2 midterstykker a 8 cm i bredden og i længde som puldens mål henover fra front til midt bag. Klip 2 mørkegrønne "takkestykker" i samme mål som midterstykkerne, og sy dem fast på den ene side af disse. Sy de 2 midterstrimler sammen ret mod ret med hanekammen imellem. Smør lim på pulden, en stribe på 8 cm på hver side af midten. Smør også lim på hele filtdelen. Når limen er tør, sættes filtmidterstykket på kasketten, hanekammen presses først fast lige henover midten. Pres midterstykket fast for og bag fra midten og ud og fra hhv. midt for og midt bag og hen til øjenplaceringen. Lav 2 folder af det overskydende stof på hver side, disse bliver forhøjninger til øjne. Klip midterstykket til langs kaskettens underkant. Klip i mønsterpapir 2 sidestykker til at dække den synlige kasket ved ørerne, klip buede takker langs overkanten. Lim som før beskrevet, men lim ikke takkerne fast. Tegn skyggens form af til mund og forlæng den med 10 cm i en buet form. Klip 2 mundstykker i hhv. mørkegrønt og rødt filt (husk sømrum) + i pladevat. Klip i hvidt filt en lang takket strimmel til tænder - mål ud hvor hjørnetænderne sidder og lav dem lidt større. Klip en gul tunge på 4 x 20 cm. Sy tungen på midten af den røde del, lad de yderste 5 cm hænge løs. Klip et V i enden af tungen. Sy tandstrimlen på den røde dels yderkant. Sy pladevat til langs kanten og sy den grønne del ret mod ret til den røde med tænderne imellem. Vend retten ud og pres. Træk munden ind over skyggen og sy/lim den fast hvor puld møder skygge. Klip 2 små trekanter i mørkegrønt og lim dem på øjenforhøjningen. Klip 2 gule trekanter og lim dem på inde i forhøjningen og sy øjnene ovenpå. Sy en stikning langs skyggens yderkant og pres tænderne, så de hænger nedad.

Krave: Klip en cirkel i lysegrøn, tegn og klip et halshul og klip lidt af cirklen midt bag (se skitse). Tegn buede spidser i ønsket højde. Lav evt. skuldersømme for at spare på filten. Klip pyntespidser i mørkegrønt. Sy pyntespidserne på kraven. Sy skråbånd i halsen og sy velcro på til lukning midt bag.

Design: Berith Ann Christensen

Flere fine udklædningsdragter...
Ridder
Blomst
Prinsesse

Få opskrift på fastelavnsboller med appelsin her.

Økologisk børnetøj til rigtig gode priser

Gør en rigrig god handel på tøj til de mindste. På Markno's lagersalg finder du lækre mærkevarer - priserne starter fra 75 kr.!
Gå til lagersalget HER >>


Denne artikel indeholder affiliatelinks.