Makeuppung

Fredag, 17. december 2010
af Redaktion
Selv små stykker af gamle korsstingsbroderier kan blive til en sød makeuppung, hvis de mikses med forskellige, småmønstrede stoffer
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

MAKEUPPUNG
Mål: 19 x 14 cm.
Materialer: Gamle korsstingsbroderier med blomstermønster. Rester af mønstrede bomuldsstoffer. Lærredsvlieseline til at stryge på. 1 lynlås på 18 cm.
Se forkortelser og brugertips her

Arbejdsgang:
Klip til for 1 stk. bomuldsstof på 21 x 34 cm. Klip 1 stykke ud af broderiet og sy det sammen med forskellige, matchende stofrester, så det ender med at have samme mål som foret. Stryg strygelærred bag på yderstoffet. Fold hhv. for og yderstof dobbelt ret mod ret (= 21 x 17 cm) og sy sidesømmene, men stop 15 mm fra toppen. Lad endvidere en lille åbning stå i den ene sidesøm. Hæft lynlåsens sider vrang mod ret til forets overkanter. Pres foret ned, så lynlåsens "tænder" står fri, og sy en kantstikning. Hæft og sy lynlåsens retsider til yderstoffets retsider. Fold, indefra, sidesømmene ret mod ret ind over lynlåsen, så der dannes en trekant, og sy på tværs hen over denne for enden af lynlåsen. Fold også sidesømmene, så de ligger ret mod ret på bundsømmen i hhv. for og yderstof og sy en 4 cm bred søm på tværs, så der kommer "bund" i pungen. Vend retten ud igennem åbningen i foret og sy åbningen til. Put foret ned i pungen.


Opskrift: Berith Ann Christensen


Sy flere fine ting...
Fine bøjler
Toilettaske
Fin græskarpude
Silkekjole