Picnictæppe og siddehynder

Lørdag, 27. juni 2015
af Anne-Marie Øby | Design: Maria Kristofferson | Foto: Pernilla Wästberg
Stof & Stil
Nu skal vi på udflugt! Dæk fint op på stranden eller i skoven med det praktiske picnictæppe med matchende hynder. Tæppet er syet af blød fleece, og hyndernes overside er af bomuld – begge dele har en underside af voksdug.
Flot ofg praktisk picnictæppe med matchende hynder

Syopskrift på siddehynder

Du skal bruge (til 2 hynder):
Ca. 70 x 145 cm bomuldsstof.
Ca. 50 x 120 cm voksdug.
Ca. 45 x 90 cm skumgummi (3 cm tykt).
Alle materialer er fra Stof & Stil.

Sådan syr du siddehynderne

Stof & Stil

➊ Mål og klip 2 cirkler med 45 cm i diameter, i både bomuldsstof, voksdug og skumgummi – stof og voksdug klippes med 1 cm sømrum.

➋ Klip 2 strimler bomuldsstof a 5 x 145 cm.

➌ Klip 2 strimler voksdug a 12 x 25 cm og sy dem sammen på samme måde, som du gjorde med tæppets strop (se punkt 2 under tæppet). Dette er håndtaget.

➍ Sy den lange bomuldsstof-strimmel fast sammen til en ring, ret mod ret. Sy strimlens ene side ret mod ret til voksdugcirklen med håndtagets ene ende imellem. Sy strimlens anden side ret mod ret til bomuldsstofcirklen med den anden ende af håndtaget imellem, men lad her en åbning på 20 cm stå. Vend retsiden ud.

➎ Put skumgummicirklen i betrækket og sy åbningen til i hånden.

➏ Sy den anden hynde på samme måde.

Syopskrift på picnictæppe

Du skal bruge:
Ca. 140 x 140 cm af hhv. fleece og voksdug.
Ca. 12 x 120 cm bomuldsstof.
2 knapper.
Alle materialer er fra Stof & Stil.

Sådan syr du picnictæppet

Stof & Stil

➊ Sy fleece og voksdug sammen, ret mod ret, langs hele yderkanten, men lad ca. 35-40 cm stå åben fra det ene hjørne og ud. Vend retten ud og pres forsigtigt fra fleece-siden med lav varme og med et fugtigt stykke imellem. Pas på, at du ikke kommer til at stryge direkte på voksdugen.

➋ Fold bomuldsstoffet på midten, så du får en lang, smal strimmel med retsiden udad. Fold 1 cm sømrum ind langs begge langsider. Pres og sy en kantstikning langs begge langsider. Dette er stroppen.

➌ Fold sømrummene ind langs åbningen i tæppet og placér stroppens 2 ender med 10-12 cm mellemrum imellem tæppets 2 lag (hvis du folder tæppet på midten, og igen på midten,kan du nemt se, om stroppen, som jo skal holde sammen på tæppet og blive bærehåndtag, havner på det rigtige sted).

➍ Sy hullet i tæppet sammen med stroppens ender imellem.

➎ Fold tæppet på midten, og på midten igen, og rul sammen, så hårdt du kan. Vikl stroppen om tæppet og markér, hvor knapper og knaphul skal være.

➏ Sy knaphuller og sy knapper i.

VIND gavekort på 500 kr. til Stof & Stil

Vi udlodder 5 gavekort fra Stof & Stil, hver til en værdi af 500 kr.

Sådan deltager du i konkurrencen:
Mail dit svar på følgende spørgsmål samt navn og adresse til redaktionen@familiejournal.dk - HUSK denne tekst i emnefeltet: Vind gavekort FJ 27/2015

Hvor mange gavekort udlodder vi?
A: FEM
B: TI

Vi skal have dit svar pr. mail senest d. 16. juli 2015.