10 effektive rengøringstips

Søndag, 5. februar 2012
af NewsDesk, Aller Media Foto: All Over Press
Rengøring af ovn, effektiv pletfjerner og rent bag sengen. Få læsernes bedste tips til et skinnende rent hjem
Rengøring af ovn
Rengøring af ovn

Skal du i gang med den store hovedrengøring, så frygt ej. Familie Journals læsere har gennem tiden videregivet masser af gode råd til at få et et funklende flot og pletfrit hjem.
Hvad enten du bøvler med genstridige pletter, kedelig rengøring af ovn eller støv i krogen, er der masser af ny inspiration, der gør rengøringen hurtigere og nemmere.

1.

Rent bag sengen
K.L., Højbjerg:
Når jeg har skiftet sengelinned på vores dobbeltseng, tager jeg lagnet, lader det glide ned bag sengen og trækker det ud i den ene side. Så er der fjernet støv bag sengen, det er hurtigt og nemt, sådan en seng er jo ikke lige til at flytte, og ridser på gulvet undgås.

2.

Rens malerierne
R.H., Juelsminde:
Jeg renser mine malerier med rå kartoffel. Tag en stor kartoffel og skær den ene ende af, så der bliver en plan flade. Gnid så på maleriet, og når kartoflen er blevet snavset, skæres en skive af, og der kan fortsættes. Til sidst tørres efter med en blød klud.

3.

Effektiv pletfjerner
K.P., Rødding:
Løgets sure kemikalier virker godt på pletter på læder. Skær løget midt over og gnid det på sko, møbler, tasker eller tøj af læder og poler bagefter.

4.

Blanke messingstager
G.O., Gørlev:
Jeg skulle pudse messinglysestager og havde ikke noget pudsemiddel. Så tog jeg lidt bagepulver, gjorde et stykke køkkenrulle fugtigt, dryssede bagepulver på og gned det på lysestagerne. Jeg lod det sidde et minut og gned dem en gang til, så skyllede jeg dem under vandhanen og pudsede med en tør klud, og de skinnede flot.

5.

Rengøring af ovn og plader
L.J., Slagelse:
Skal du foretage en rengøring af ovn, smøres pladerne ind i brun sæbe, lægges i en stor plastikpose. Så sættes en lille skål med tredobbelt salmiakspiritus ned i posen, lukkes godt, og lader det stå til næste dag. Så er det lige til at gøre rent, og pladerne bliver som nye. Rengøring af ovn: Smør ovnen med sæben, og stil en lille skål med salmiakspiritus ind i ovnen i ca. 2 timer, og så er den lige til at gøre ren.

6.

Skyllemiddel til persiennerne
B.H., Kolding:
Jeg hælder lidt skyllemiddel i vandet, når jeg vasker persienner. Så tiltrækker de ikke støvet så hurtigt bagefter.

7.

Saml grumset op
J.H., Vejle:
Når jeg skal tømme sildebøtten eller andet, hvor der er "grums" i, lægger jeg en engangsvaskeklud ned i vasken. Vandet løber igennem, og "grumset" er nemt at samle op i
kluden og smide i affaldsbøtten.

8.

Blank brusekabine
K.B., Struer:
Når jeg har gjort min brusekabine af plexiglas ren, har det været et problem at få den blank på grund af kalken. Det problem er jeg sluppet af med, efter at jeg er begyndt at gnide dem med rå linolie.

9.

Blanke gulve
H.S., Frøstrup:
Når du vasker gulv, så hæld lige en lille smule skyllemiddel i vaskevandet. Gulvet bliver meget mere skinnende og flot at se på.

10.

Gode gulvklude
K.M., Kbh. S.:
Lav gode gulvklude af de kulørte bløde karklude, når de begynder at blive slidte. Læg 2-3 stykker sammen og sy rundt i kanten og du har en dejlig, sugende gulvklud.

Skønne idéer til Valentinsdag

5 søde tip til aftenkaffen

5 gode skønhedstip