Hiv foråret ind i stuen

Fredag, 7. februar 2014
af Mette Skøtt
Om lidt er foråret så småt på vej, men kan du ikke vente og føles vinteren allerede alt for lang, så kan du pynte dit hjem med grene og grønt og få naturen tættere på.

Er du utålmodig og drømmer du om forår her og nu, så skal du ifølge fast haveekspert og havearkitekt på Familie Journal, Frank Kirkegaard Hansen, hente grene ind fra naturen og stille dem i vaser rundt om i dit hjem, for så vil de blomstre og du vil føle, at foråret er lidt tættere på. Og så pynter det:

-Kejserbusken (en løvfældende busk med rosa blomster) blomstrer allerede, men det er også muligt at nyde synet af andre blomster, hvis du klipper grene af træer og buske og bringer dem ind i varmen. Her er der flere træer og buske, der hurtigt glemmer, at det er vinter, og når de åbner deres blomsterknopper, vises forårsherlighederne frem.

Få opskriften på svinekæber med spiselige blomster - samt se hvilke blomster du kan spise her

Det kræver lidt tid

Det er ikke sådan, at buskene bare blomstrer, så snart du tager dem indenfor. For alle træer og buske har en vinterhvile periode, de skal igennem, inden de vil blomstre og derfor kan du ikke vide, præcis hvornår knopperne blomstrer, forklarer haveekspert på Familie Journal, Frank Kirkegaard Hansen:

-Derfor er det forskelligt, hvor tidligt de forskellige planter kan lokkes ud af deres vintersøvn. De fleste blomstergrene udvikler sig fint ved almindelig stuetemperatur, men sæt dem først i en spand koldt vand og lad dem stå køligt, til de viser tegn på liv.

Hæklet pude med blomster - se her

Når de er begyndt at blomstre, kan du rykke dem ind i stuen og lade dem pynte der og så vil du opleve, at følelsen af forår indfinder sig. Gør den ikke det, kan du trøste dig med, at de i hvert fald pynter og der er ifølge Frank Kirkegaard Hansen få gode ting, du kan gøre for at de holder bedre:

-… de skal ikke stå op ad brændeovnen. Stil dem lyst og gerne køligt om natten og skift vand ofte.