

Vi har en fin lille selvsået busk, der bærer flotte røde bær.
Jeg har forsigtigt smagt et enkelt af dem, og det smager ligesom ribs, bare meget mere sødt.
Sød smag plejer ikke at betyde giftigt, men jeg aner ikke, hvad det er for et bær, da bladene ikke ligner ribsbuskens.
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad det er for en busk, og om bærrene er spiselige?
Hilsen Carsten

Ja, det er i hvert fald ikke ribs, og jeg vil generelt ikke anbefale, at man spiser noget, som man ikke
ved, hvad er.
Det ligner meget kinesisk busk-kirsebær, Prunus tomentosa, også kaldet nanking-kirsebær.
Den kan blive op til tre meter høj og blomstrer med hvidlige/rosa blomster i store klaser.
Bærrene kan blive op til 25 mm og er normalt sødlige, men kan dog også have en let bitter smag.
Den dyrkes dog sjældent for frugternes skyld, men mere som fritvoksende hæk og er ikke meget brugt i Danmark.
Jeg kan dog ikke give nogen garanti på, hvad det er, ud fra billeder, så det er på egen risiko, hvis du spiser flere bær.
Men du kan evt. tage nogle blade og frugter med i en planteskole, og se om de har noget, der matcher.
Med venlig hilsen Frank
Frank Kirkegaard Hansen er havearkitekt og hjælper Familie Journals læsere med gode råd til alt, hvad der har med haven at gøre.
Har du spørgsmål om have og planter, så skriv til Frank på haven@familiejournal.dk
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.