Test af kaffemaskiner

Mandag, 16. marts 2015
af Pia Junø
Familie Journal har testet seks kaffemaskiner i forskellige prisklasser. Se hvilken en af de seks kaffemaskiner der vandt vores test her.
test af kaffemaskiner
Se hvilken af de seks kaffemaskiner, der vandt Familie Journals test her

Vil du være sikker på, at dine kaffebønner er udnyttet til fulde, og at smagen er super, må du hoste op med en god pris for din nye kaffemaskine. Familie Journal har testet seks kaffemaskiner i forskellige prisklasser, og her viser det sig, at kvalitet følger pris.

Logikken er helt klar: Den dyreste kaffemaskine er også testens bedste, og testens næstdyreste er også den næstbedste.

Test af kaffemaskiner - sådan gjorde vi

Husholdningslærer Camilla Andersen fra Linieskolen, en af de frie fagskoler, udførte vores test af kaffemaskiner. Vi har udvalgt seks kaffemaskiner, og Camilla har kigget på brugervenlighed, bryggetid og bryggetemperatur og målt efter, om tid og temperatur svarer til det lovede på de forskellige kaffemaskiner. Til sidst har kaffeeksperter smagt på kaffen og vurderet den. Efter en helhedsvurdering af de forskellige elementer har Camilla Andersen givet en samlet karakter til hver af de seks kaffemaskiner, hvor 0 er laveste og 6 højeste.

LÆS OGSÅ: Test af kaffekværne

Test af kaffemaskiner

Mocca-master KBGC741

Testvinder: 6 point
Den første af de seks kaffemaskiner er dejlig at betjene og håndtag er rart at holde på, men lidt upraktisk med løst låg på maskinen. Bryggetid: 5 min. Bryggetemperatur: 88º. Udnytter bønnerne rigtig godt på grund af den store vandspredning i løbet, og den giver også en rigtig god smag. Endda bedre end OBH's. Maskinen kan skilles ad og er nem at rengøre. Dog er den aftagelige tragt lidt svær at tørre af. Har 2 varmelegemer.
Obs.: Serien er udgået. Denne Moccamaster har fået gode anmeldelser hos Forbrugerrådet Tænk

OBH Nordica Gravity Indigo type 2303

5 point
Håndtaget er behageligt at holde på. Låget skal tages helt af, hvilket er upraktisk. Bryggetid: 9 min. Bryggetemperatur: 82º, men drikketemperaturen er kun 71º, for kanden er for stor i omkreds til at holde på varmen. Vandspredningen er rigtig god og dermed udnyttes bønnerne ekstremt godt. Desuden koger den vandet inden brygningen, og det giver en god sødme. Har 1 varmelegeme.
Set til 699 kr.

Braun Café House KGF570

4 point
Den tredje af de seks kaffemaskiner snorker meget under brygningen, og tragten har lidt svært ved at klikke i hak. Bryggehastighed: 8 min. og 25 sekunder. Bryggetemperatur: 86º. Der er fin spredning på vandet, det giver god udnyttelse af kaffen og god smag. Tragten er svær at få ren, hvorimod maskinen er meget let. Har 1 varmelegeme.
Set til 575 kr.
Køb kaffemaskinen HER >>

Phillips kaffemaskine HD7459/20

3 point
Den fjerde af de seks kaffemaskiner har praktisk design ved vandpåfyldning. Brygningen kan ikke følges, drypstoppen er ikke effektiv, og håndtaget på kanden er ikke behagelig at holde ved. Lydsvag og rengøringsvenlig maskine. Bryggehastighed: 10 min. Bryggetemperatur: 83º. Spredningen af vandet er god og giver god udnyttelse af bønnen. Giver dog en syrlig smag til kaffen. Har 1 varmelegeme.
Set til 335 kr.
Køb kaffemaskinen HER >>

Melitta Aroma Excellent

2 point
Den femte af de seks kaffemaskiner er upraktisk med helt løs tragt, ubehageligt at holde på kandens håndtag, og maskinen snorker ved endt brygning. Bryggehastighed: 8 min. og 20 sekunder. Producenten lover en bryggetemperatur på 96º, den er 85º. Vandet har dårlig spredning og dermed ringe udnyttelse af bønnen. Kaffen smager da heller ikke af så meget. Tragten er svær at gøre ren, men maskinen er let. Til gengæld kommer kaffemaskiner af denne type med 2 varmelegemer.
Set til 299 kr. hos Elgiganten

Bosch Styline TKA8651

1 point
Den sjette og sidste af vores kaffemaskiner har en tung kande med avanceret lukkemekanisme med skydeklap. Upraktisk, når vandet skal hældes fra. Også upraktisk, at låget på maskinen skal tages helt af. Bryggehastighed: 7 min. Bryggetemperatur: 86º. Fin udnyttelse af bønnerne på grund af god vandspredning, giver en god smag. Har 1 varmelegeme.
Set til 696 kr. hos Elgiganten.

LÆS OGSÅ: Test af saftpressere

Artiklen indeholder affiliatelinks.