Gode tips til flot julegaveindpakning

Torsdag, 15. december 2011
af Redaktion
Få brugernes bedste tips og glæd familie og venner med smukke gaver under træet

Forventningens glæde er stor, når det handler om julens mange gaver. Og med en lille ekstra indsats kan du gøre årets pakker endnu flottere.
Med læsernes bedste tips og trick kan du kreere de smukkeste indpakninger ganske simpelt og uden at spendere en formue.
Få også gode råd til indholdet af pakkerne her.

Fin pynt til pakken
E.H., Odense:
Mangler du lidt fin pynt til julepakkerne, så tag nogle grankviste og giv en gang sølv- eller guldspray. Kvisten sætter du fast under gavebåndet.

Flotte gaveæsker
M.H., Nyborg:
Jeg hygger mig med at lave de smukkeste gaveæsker for ingen penge. Hos den lokale skohandler får jeg fra tid til anden tomme skoæsker i alle størrelser (lige fra babysko til lange damestøvler). Låg og æske beklæder jeg med decoupage eller bare almindeligt gavepapir og afslutter med en gang lak. Med et flot bånd omkring æsken har jeg dyrt udseende emballage til små og store gaver - emballage, som vel at mærke også kan genbruges af modtageren - og som f.eks. får et gavekort eller en pengegave til at se ud af lidt mere.

Genbrugsindpakning
B.H., København:
Hvis man skal give en større jule- eller fødselsdagsgave, er det en god ide at pakke den ind i et stort stykke velourstof. Det er ikke ret meget dyrere end fint gavepapir, men ser flot ud og kan bagefter bruges som dug.

Julens sødeste til og fra-kort
K.G., Odense:
I ugerne op til jul gemmer jeg altid ugeblade og reklamer. Heri er der nemlig en masse billeder af nisser og engle, hjerter og juletræer, som man kan lave de flotteste til og fra-kort af. Jeg køber nogle kuffertmærker og klistrer de flotte billeder på. Bagefter kan man duppe med lidt lim og strø glimmer på - så ligner kortene en million.

Julekuverter
H.L., Munkebo:
Lav dine egne julekuverter på denne måde: Køb noget lidt kraftigt juleindpakningspapir og åbn forsigtigt en almindelig kuvert og brug denne som skabelon. Lim kuverten sammen efter at have tegnet op og klippet ud. Sæt evt. en hvid mærkat på til navn og adresse. Så har du lavet dine egne personlige kuverter.

Billlig indpakning
H.T., Vejen:
Til indpakning af julegaver køber jeg en rød papirdug i rulle. Der kan blive mange pakker ud af sådan en rulle, og til pynt klipper jeg hjerter, stjerner osv. i sølvpapir og limer på. Det bliver til rigtig flotte pakker.

Hjemmelavet gavepapir
B.M., Egå:
Jeg stod og manglede indpakningspapir til en lille gave, men så tastede jeg små blomster fra computeren ind på en række og kopierede rækken hele vejen ned ad papiret og fik et flot resultat. Man kan også skrive navnet på personen, der modtager pakken.

Hold på indpakningen
K.N., København:
Ved juletid volder det ofte besvær at få julepapir stort nok til store gaver. Prøv derfor at købe en julepapirdug; så går indpakningen som en leg.

Hannes julekage

Strikkede pyntenisser

Gode tips til de kreative