
Der er ingen jul uden juleskum. På Familie Journal tester vi fem forskellige slags juleskum og finder ud af, hvilke der skal være i vores slikskåle til jul.
På Familie Journals redaktionen er der ingen jul uden juleskum. De små lyserøde julemænd er en fast bestanddel i vores juleslikskåle, men vi tyer ofte til at købe den samme, som vi altid har købt.
Til vores store overraskelse findes der mange versioner af den populære sukkernissemand, og vi har derfor sat os for at finde ud af, om vores sædvanlige valg i supermarkedet kan få konkurrence.
Se videoen nedenfor, hvor vi blindtester fem forskellige slags juleskum.

Pris: 20 kroner/125 gram.
Udseende og smag: Julemanden ligner den, vi kender, og hans ansigtstræk er mere tydelige, end ved nogle af de andre varianter. Smagen er den klassiske med jordbær og vanilje.
Spangsbergs bud på juleskum var vores mindst foretrukne. Smagen af jordbær og vanilje var ikke ringe, men flere beskrev den som ”syntetisk” og ”parfumeret”. Nogle af os kunne godt lide konsistensen, mens andre beskrev den som ”hård” og ”sej”. Alt i alt mindede den om det juleskum, vi er vant til at spise, men den kommer nok ikke til at blive serveret i vores hjem i julen.

Pris: 139 kroner/800 gram på egen webshop.
Udseende og smag: Varianten er endnu en af de klassiske lyserøde julemænd med en kraftig smag af jordbær og vanilje. Julemanden har den flotteste form og farve ud af de varianter, vi har testet. Man kan tydeligt se hans ansigt og tøj.
Hvis du er til juleskum med en kraftigere smag af jordbær og vanilje, er den her til dig. De fleste af os var vilde med den lidt kraftigere smag af jordbær og vanilje, mens en enkelt syntes, at det blev for syntetisk.
Konsistensen var til den bløde side sammenlignet med nogle af de andre varianter, men vi så det som et plus, at den var nem at tygge.
En af testpersonerne valgte denne juleskum som sin favorit, fordi den mindede ham mest om det juleskum, han er vant til at nyde i julen.

Pris: 16 kroner/100 gram.
Udseende og smag: Den klassiske skumnisse har fået et tvist med en kombination af appelsin og karamel, hvilket den orange farve måske røber.
Den umiddelbare første følelse, som ramte de fleste af os, da vi smagte på nissen, var forvirring. Vi havde alle svært ved at vurdere, hvad den præcist smagte af, og flere af os havde forventet en mere kraftig smag, da vi så den orange farve. Vi fik alle sporet os ind på smagen af appelsin, men karamel var sværere at fange.
Ikke desto mindre smagte juleskummen godt og fik derfor både top- og bundbedømmelser. Flere påpegede, at smagen var en god afveksling fra den klassiske smag, mens en af os mente, at den smagte af for lidt.

Pris: 42,50 kroner/250 gram.
Udseende og smag: Den lyserøde nissemand er endnu en variant af den klassiske smag af jordbær og vanilje.
I blindtesten pointerede flere af os, at det var den juleskum, vi plejer at købe. En af os syntes godt om konsistensen, fordi den var til den hårde side, mens en anden paneldeltager mente, at den var for hård, og at smagen ikke var kraftig nok. To ud af fire af os valgte varianten som vores favorit, da konsistensen var til den hårdere side, og smagen var tilpas sød uden at være for syntetisk.

Pris: 139 kroner/ 800 gram på egen webshop.
Udseende og smag: Varianten består af skumslik, der er overtrukket med ”vekao”, som er et erstatningsprodukt til chokolade. Der er chokolade i, men koncentrationen er lav. Skummet minder om det, vi kender fra en skumbanan, men med en sød sukkersmag. Formen, som skulle ligne en julemand, minder os mere om et juletræ.
Varianten havde allerede vundet flere af paneldeltagernes hjerter, før de smagte på juleskummen, fordi synet af chokolade allerede var et godt tegn. Juleskummen fik da også gode bedømmelser, og en af os valgte den som sin favorit. Flere pointerede, at skummet var til den bløde side og ikke mindede om den variant, de plejer at spise. Det samme gjaldt smagen.
Dog blev det sukkersøde indre og ”chokoladen” udenpå ikke for sødt for os, og flere af os kunne sagtens finde på at servere den til jul.
En enkelt pointerede dog, at det måske var mere konfekt, end det var juleskum.
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.