Hvad kan man få for en tusse?

Mandag, 11. juli 2011
af Redaktion
Vi slap Familie Journals antikekspert, Steffen Dinesen, løs på et loppemarked for at se, hvad han kunne kapre til en tusse?
Edmund Jørgensens Nakskov-stole bliver der ikke plads til i Steffens indkøbsprogram denne dag - og heller ikke i hans bagagerum... Foto: Birger Vogelius
Edmund Jørgensens Nakskov-stole bliver der ikke plads til i Steffens indkøbsprogram denne dag - og heller ikke i hans bagagerum... Foto: Birger Vogelius

Af John Jensen

Overalt i landet findes der små og store boder, som sælger alt lige fra porcelænsfigurer og køkkentøj til gamle bilreservedele.
Alt er til salg, men hvad skal der til for at gøre en god handel?
Det satte vi antikeksperten, Steffen Dinesen, til at undersøge nærmere - vi gav ham 1.000 kr. i hånden og bad ham finde det bedste af det bedste på Møns Kræmmermarked!
Det gjorde Steffen gerne - og bagefter gav han straks loppefundene videre til en konkurrence.
Læs mere her

STOR LOPPEGUIDE I BLADET

Med Familie Journal i dag, mandag 11. juli, følger en stor loppeguide, hvor du kan læse om landets mange loppemarekder og selv lære at prutte om prisen.

Læs også:
Sådan bliver du en god kræmmer
Steffens mange vurderinger


På udkig
Sammen med sin hustru, Lene, står Steffen for antikbrevkassen i Familie Journal, og samtidig har han sit eget antikprogram på TV2 Øst, så han er en kendt og populær skikkelse på disse kanter. Han slentrer rundt mellem teltene, mens han ser sig nysgerrigt omkring.
For gemt mellem de mange sjove ting og sager findes også de unikke loppefund, og det er lige netop dem, som Steffen er på udkig efter i dag.

Et fund i bøhmisk
krystal

Tidløst design
Hvis man vil gøre en god handel, er regel nummer ét, at man ikke må virke alt for ivrig.
Så uden at virke synderligt interesseret går Steffen langsomt hen mod en af boderne, hvor han har spottet en stor, flot glasvase, som er lavet af ægte bøhmisk krystal.
Stadeholder Gitte Steffensen forlanger til at starte med 200 kr. for vasen, men efter lidt kræmmersnak slår hun 50 kr. af prisen.
- Den kan blive fantastisk flot med roser i, siger Steffen, mens han med et fast håndtryk takker for handlen.

Vaser i
usædvanligt design

Tre på én gang
Ved den næste bod får Steffen øje på nogle azurblå glasvaser fra Holmegaard, som han også godt kunne tænke sig at få fingrene i.
- Den dybe, mørke farve er igen kommet på mode. Så jeg vil prøve at gå efter et par stykker af dem, siger Steffen henrykt, da han øjner en god chance for at gøre et kup.
Men det går ikke helt, som han havde regnet med, fordi mange af de vaser, han kigger på, er ridsede.
- Og det går jo ikke, siger Steffen med en fagmands hovedrysten.
Han er dog heldig at finde en enkelt, som er i fin stand.
Og på bedste kræmmermanér sparer Steffen endnu en gang en halvtredser, da han får glasvasen pruttet ned til 100 kr.

Glasskål fra
Holmegård

Op i pris
Det varer ikke længe, før Steffen atter har gjort en god handel, denne gang hos Birthe. På få minutter og med et nedslag i prisen på 100 kr. har en smuk, asymmetrisk glasskål fra Holmegaard skiftet ejermand for 200 kr.
Inden Steffen begiver sig videre efter flere loppefund, når han at komme med et vurderingsforslag på de to Edmund Jørgensen Nakskov-stole, som Birthe også har til salg i sin bod.
- Dem sælger du for billigt, siger han.
Birthe kigger forundret på den garvede ekspert og takker for hjælpen.
Sidst på eftermiddagen kommer Steffen tilbage for at hente Holmegaard-skålen, som Birthe har opbevaret for ham. I mellemtiden har hun ændret prisen på stolene, så de nu ikke længere koster 125 kr. stykket, men det dobbelte. Der er trods alt tale om ægte designermøbler.
- Så håber jeg bare, at der stadig er nogle kunder, som er interesseret i dem, siger Birthe forventningsfuldt, efter hun har taget vurderingsekspertens råd til sig.

Kähler-fadet ryger
også med i
Steffens indkøbskurv

Fornuftige køb
Med favnen fuld af kræmmerfund, bla. et smukt Kähler-fad og 50 kr. tilbage er dagens udfordring vel overstået.
- Jeg synes, vi fik købt nogle gode ting til en fornuftig pris, siger Steffen og glæder sig over, at andre nu kan vinde hans loppefund:
Læs mere her

Få dine ting vurderet
Du kan skrive til Familie Journals antikeksperter, Steffen og Lene Dinesen, på mail-adressen antik@familiejournal.dk og få svar på spørgsmål om dine gamle ting i deres ugentlige brevkasse.