Test af færdigretter

Mandag, 26. juli 2010
af Redaktion
Vi har testet 6 forskellige frosne færdigretter, hvor alle er fælles om at indeholde kylling og resultatet er: Bedste færdigret er billigst

Af Pia Junø
Foto: Torkel Dyrting

Vil du selv lave retterne, så se gode opskrifter i vores kogebog.

VINDER-RETTEN

Tandoori Chicken, Coop (billede ovenfor)
Retten ser lækker ud - også i virkeligheden. Der er masser af sukkerærter og andre grønsager. Desuden er der pænt med reelle og store stykker kylling. Her lover billedet ikke for meget.
Ífølge ingredienslisten er der da også 32% grønsager, 31% ris, 20% kyllingeinderfilet og 17% sovs.

Fedt i alt: 16 g
Lovet vægt: 400 g (mangler 17 g)
Pris: 16,95 kr. i Kvickly
Pris pr. kilo: 42,40 kr.

5 POINT


Sådan gjorde vi

Vi har købt seks forskellige frosne færdigretter, hvor alle er fælles om at indeholde kylling.
Bevæbnet med en god køkkenvægt, en si og en masse tallerkner har vi vejet og dissekeret de optøede retter.
På den måde har det været muligt at se, hvad hver enkelt ret har indeholdt af forskellige ingredienser, og om vægten holder det lovede.
Desuden er ingredienslisterne studeret nøje.


Thai Cube, Panang Curry Chicken
with Jasmine Rice

Øverst i boksen ligger kødstykker dækket af sovs. Nedenunder ligger risene. Det ser ikke særlig spændende ud. Kyllingestykkerne er små, men reelle. På billedet på æsken ser det ud som om, der er mere kød end i virkeligheden. Ifølge ingredienslisten består retten af 50% kogte ris, 29% sovs og 20% kylling samt limeblade og chili. Indeholder desuden rejer, fisk og soja.

Fedt i alt: 13,3 g
Lovet vægt: 350 g (mangler 6 g)
Pris: 19,95 kr. i Netto
Pris pr. kilo: 57,00 kr.

2,5 POINT


Kylling Panang i rød karrysauce
med ris og vandkastanier, Findus

Ser kedelig ud. Grønsager og kødstykker er så små og tynde, at det tager tid at finde og skille dem fra risene. Så når billedet lover masser af store stykker grønsager og kød, passer det ikke. Ifølge ingredienslisten er der 38% ris, vand, 13% kylling, 8% vandkastanjer, 7% grøn hvidløg, skummetmælk, lidt piskefløde og kokosmælk, krydderier og tilsætningsstoffer.

Fedt i alt: 13,3 g
Lovet vægt: 380 g (mangler 21 g)
Pris: 24,95 kr. i Kvickly
Pris pr. kilo: 65,65 kr.

2 POINT


Kylling i paprikasauce med ris,
Danish Prime

Ser kedelig ud. Det er rød sovs med ris så hvide, at det ser ud som om, de har fået klor. Det er ikke til at få øje på hverken grønsager eller kød. Der er kun fire stykker kød, dog i rimelig stor størrelse. Grønsagerne er væk. Hvis der virkelig har været champignoner, løg, rød peber og grønne krydderurter som på billedet, er de kogt ud i sovsen. Ifølge ingredienslisten består retten af 45% sauce (som bl.a. indeholder champignoner, løg og rød peber) 40% ris og 15% kyllingefilet.

Fedt i alt: 3,5 g
Lovet vægt: 350 g (mangler 8 g)
Pris: 19,95 kr. i Fakta
Pris pr. kilo: 57 kr.

1 POINT


Kylling Bernaise,
Findus

Ser appetitlig ud med små kartoffelmoskugler i ring om sovs med grønsager og kød. Næsten lige så lækker som på billedet. Dog varer det ikke længe, før kartoffelmosen får samme konsistens som sovsen. Kødet er kyllingepølse. Konsistensen er underlig. Ifølge ingredienslisten består retten mest af skummetmælk og vand. Ca. 65%. Så er der 14% kylling, 9% asparges, 7% kartoffelflager, 4,5% tomat, lidt krydderier, masser af tilsætningsstoffer og aromaer.

Fedt i alt: 27 g
Lovet vægt: 390 g (det holder)
Pris: 24,95 kr. i Føtex
Pris pr. kilo: 64 kr.

1 POINT


Ovnstegt Kylling - kyllingeinderfilet
og kartofler i flødesauce,
Det Hurtige Køkken

Der ligger 6 små, grå kartofler i den ene ende af bakken, og den anden ende er fyldt med brun sovs med kød stikkende op. Der er få, men pænt store, reelle stykker kød. Retten ser uappetitlig ud. Der er hverken grøn salat, ribs eller friske krydderurter som lovet på billedet. Ifølge ingredienslisten består retten af 45% kartofler, 25% vand, 11% kyllinginderfilet, 11% piskefløde plus majsstivelse, aroma og farvestof.

Fedt i alt: 17,5 g
Lovet vægt: 350 g (det holder)
Pris: 19,95 kr. i Føtex
Pris pr. kilo: 57 kr.

1 POINT

MED ANDRE ORD...
Hvis du tror, at kvalitet og pris hænger sammen, når det gælder færdigretter, kan du godt tro om igen.
For billigste ret i dette tjek er så absolut den suverænt bedste. Den ligger klasser over de andre færdigretter i testen.

Ellers er det en skuffende opgave at tjekke færdigretter, der gennemgående mest består af vand, skummetmælk, ris og kartofler, hvorimod det kniber gevaldigt med kød og grønsager.
F.eks. lover Danish Prime, at der både er champignoner, rød peber og løg i retten "Kylling i paprikasauce med ris". Men der er ikke den mindste lille champignon.

I det hele taget gælder det for alle færdigretter - bortset fra vinderen - at billedet på emballagen lover for meget.
Virkeligheden er helt anderledes trist og nogle gange decideret uappetitlig.
Men der er mange penge at tjene på færdigretter, når det er muligt at kræve 64 kr. kiloet for en færdig ret, hvor størstedelen af retten ikke er andet end skummetmælk og vand.