Test af pizzahjul

Onsdag, 2. februar 2011
af Redaktion
Familie Journals testpersoner har testet fem forskellige pizzahjul og en pizzasaks

Af Pia Junø
Foto: Claus Bonnerup

Familie Journals testpersoner er husholdningslærer Birgitte Jakobsen og hendes to elever. Kristina Bønnelycke og Lea Brøchner Hansen, fra Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vejle.

De har testet fem forskellige pizzahjul og en pizzasaks på færdige pizzaer fra et pizzeria.
Hjemmelavede pizzaer er for bløde og nemme at skære igennem.

Kitchen Aid
Kan skære i alle pizzaer. Det føles meget nemt. Designet er flot og rengøringen er o.k.

Pris:
199,95 kr. i Kop & Kande

6 POINT

OXO
Skal hjælpes lidt ved den tykke pizzakant, men skærer ellers godt. Godt håndtag. Skarpheden er fin, designet er o.k., og det er rengøringen af hjulet også.

Pris: 119,95 kr. i Kop & Kande.

4 POINT

Aldente
Den er ikke god til kanter, men kan ellers skære, hvis der bruges lidt kræfter. Skarpheden er i orden, designet enkelt og hjulet o.k. at rengøre.

Pris: 49,95 kr. I Kop & Kande

3 POINT

Jazz by Bodum
Ikke god til kanter, og der skal lægges kræfter i, hvis den skal skære. Den er da heller ikke særlig skarp. Har dog et godt designet håndtag og er o.k. at rengøre.

Pris: 89.95 kr. i Inspiration

2 POINT

Coop Cookware
Skærer meget dårligt, kan næsten ikke komme igennem kant og bund. Desuden er hjulet sløvt og designet billigt. Rengøringen af hjulet er dog o.k.

Pris: 31,95 kr. i Kvickly

1 POINT

Cook and Baker
Pizzasaksen kan ikke klippe pizzastykkerne ud. Kun hvis pizzaen er meget hård. Skarpheden er lig nul og designet er billigt. Rengøringen af saksen er o.k.

Pris: 19.95 kr. i Imerco

0 POINT

Klip din pizza
Har du en ordentlig køkkensaks, kan du spare pengene til et pizzahjul. Den er nemlig effektiv til at få delt en pizza op i håndterbare stykker.

- Det opdagede vi, da vi fandt ud af, at pizzasaksen var en flop. For at sammenligne prøvede vi med en god, skarp køkkensaks, og den fungerede fantastisk. Så hermed er det tip givet videre, siger husholdningslærer Birgitte Jakobsen fra Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vejle.

Ellers er konklusionen af denne test, at dyreste pizzahjul også er det bedste. Men holdet bag testen kan også anbefale Oxo. Og vil man kun slippe en halvtredser, kan Aldente også bruges.