7 gode grunde til at tage familien med på skiferie i Gastein

Tirsdag, 29. januar 2019
af
Den østrigske dal med fire skiområder og tre byer er for mange blevet et yndet vinterferiemål - og med god grund. Her kan du nemlig både være aktiv, nyde tid sammen med familien og slappe af. Kort sagt: Gasteindalen har det hele.
Familie på skiferie

1.Kom dertil nemt og billigt

Det er let og billigt komme til Gasteindalen, særligt med tog. Der er gode forbindelser med fjerntog til stationen i Bad Gastein, og det østrigske togselskab ÖBB har endda familievenlige billetter, hvor du kan tage fire børn med op til 14 år - uden tillæg for skiferiebagage. Mange af hotellerne har også deres egen shuttlebusser, som kan hente dig og familien på stationen.

2.Masser af mulighed for at leje ski

Du kan snildt lade de gamle, skæve brædder blive stående hjemme i garagen. For du kan nemlig leje skiudstyr til hele familien - selv ned til de allermindste fødder - i hele 14 sportsbutikker. Derudover har alle tre byer velassorterede supermarkeder samt læge og apotek, hvis der skulle være brug for det.

3.Ski til alle niveauer

Børn på skiferie

Er du blevet lidt rusten på ski eller har børnene måske aldrig stået på ski før? Så er der 12 skiskoler med uddannede skilærere at vælge imellem, hvor der både er skikurser for store og små, så I sammen kan lære at begå jer i sneen.

Og vil du nyde pisterne alene, er der også mulighed for at sende de små på skiskole. Her er det hele lavet i børnehøjde med transportbånd, porte og stænger, så det bliver en leg for dem at lære at stå på ski. Skulle du have brug for der, er det også muligt at få passet de små i sneparkerne.

4.Gode hoteller til børn

Det er ikke altid, hotellerne har de mindste i tankerne, men det har de i Gasteinerdalen. Her er der virkeligt tænkt på de allermindstes behov lige fra god service til tremme-/børnesenge, børnepool og særlige børnemenuer. Så det er det perfekte sted, når hele familien skal af sted.

5.Til den erfarne skiløber

Offpiste

Vil du opleve mere end de 200 km præparerede pister og køre offpiste, så er det skiområdet Sportgastein, du skal tage til.

Er du mere til de lange pister, er det Hohe Scharte Nord, du skal vælge. Her siges det nemlig at være det sted i de østlige Alper, der har den længste piste på hele 10,4km.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, eller ønsker du at have en guide med på offpiste, så er det nemt at booke på de lokale skiskoler. Her får du råd og vejledning til, hvad der vil være bedst for dig alt efter dit niveau.

6.Familieeventyr uden ski

Man behøver ikke kun at stå på ski i området. Der er nemlig masser af spændende vinteroplevelser for hele familien. I kan gå på vandretur i snesko i de sneklædte bjerge, tage en tur på kælkebane, skøjtebane eller sammen glide gennem det fortryllende vinterlandskab med hestetrukket kane. Muilghederne er mange.

7. Ferie med afslapning

To mennesker i wellness sauna

Man kan blive træt efter en aktiv dag i sneen. Så trænger I til at slappe lidt af uden for pisterne, kan I blive forkælet i et af de to kurbade i området. Besøg enten Felsentherme der har et stort saunaområde og en magisk klippegrotte eller Alpentherme, der er specialet velegnet til de mindste med vandrutsjebane og en oplevelseshal med vand og multimedier. Læs mere om de mange muligheder her.

Lyder det som et interessant sted for dig og din familie, kan du læse meget mere her.