7 ting du (måske) ikke vidste om kronprins Frederik

Tirsdag, 2. januar 2024
af redaktionen. Foto: Elfet, Jesper Sunesen, Karl Nord, Hanne Juul og SH arkiv
Vært: Simone Baadsgaard Fotograf: Gregers Overvad Video og Stills: Ritzau Scanpix, Keld Navntoft, Niels Olesen, Thomas Sjørup, Tommy Petersen, Martin Høien, Mads Winther, Dorthe Quist, Jesper Sunesen, Hanne Juul
Vi ved, hvem han er gift med, hvor mange børn han har, og at han snart bliver hele Danmarks konge. Men ved du, hvem der lærte kronprins Frederik at cykle?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vidste du, at der findes et sted, der hedder Kronprins Frederik Land? Eller at kronprinsen havde debut som løber tilbage i 1988 – bare 20 år gammel?

Den 14. januar 2024 bliver kronprins Frederik konge af Danmark og titlen bliver fremover kong Frederik den 10.

I den anledning har vi på Familie Journal været vidt omkring for at finde lidt sjove og anderledes informationer om vores kommende konge.

8 ting, du måske ikke vidste om kronprins Frederik

  1. På kronprins Frederiks dåbsattest står der ikke kun ét navn, men hele fire navne. Han hedder Frederik André Henrik Christian.
  2. Kronprinsen har ikke haft en skolegang som en gennemsnitlig dansker. Han begyndte sin skoletid som privatelev på Amalienborg, men blev i 1976 indskrevet i 3. klasse på Krebs’ Skole i København.
  3. Næsten alle danskere kan cykle, og det kan kronprins Frederik selvfølgelig også. Men vidste du, at det var hans mormor, dronning Ingrid, der lærte ham at cykle?
  4. Da kronprins Frederik gjorde tjeneste i eliteenheden Frømandskorpset, fik han et lidt specielt kælenavn af sine kammerater. De kaldte ham nemlig Pingo.
  5. I 2000 mødte kronprins Frederik den kvinde, der endte med at blive hans hustru. Kronprinsen mødte Mary Donaldsen i forbindelse med De Olympiske lege i Sidney. Fire år efter den 14. maj 2004 giftede de sig og brylluppet blev en kæmpe folkefest. Efter brylluppet flyttede det nygifte par ind i dronning Ingrids tidligere private bolig. Nemlig Kancelliuset.
  6. Siden har kronprinsparret fået fire børn. Christian, Isabella, Vincent og Josefine. De to yngste, Vincent og Josefine, er tvillinger og der er blot 26 minutters aldersforskel mellem de to.
  7. Kronprins Frederik – og hans familie – er meget fysisk aktive. De både rider, sejler, cykler og løber. Og apropos løb - kronprins Frederik har gennemført et maratonløb seks gange.