Anette gør os alle sammen trygge

Tirsdag, 5. juli 2011
af Redaktion
Hun er et menneske med et stort hjerte og et stort overskud. Og det vil hendes kolleger gerne belønne hende for
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Ifølge Helle Rønlev, 49 år, fortjener hendes kollega Anette Warming, 44 år, titlen som Danmarks bedste kollega. Hun er der nemlig altid for både kolleger og brugere af Lokalcenter Viby ved Aarhus.

Fejl er ikke livsfarlige
"Du skal ikke være bange for at lave fejl. Du er kontorassistent, ikke læge. Så fejl er ikke livsfarlige. De er ærgerlige, og de koster tid. Men vi kan altid gå tilbage i bogholderiet og finde fejlen, så den kan blive rettet. Så ta' det bare helt roligt!" Cirka sådan lød ordene, da Helle Rønlev for fire år siden efter en lang, produktiv karriere i det private erhvervsliv med en vis indbygget usikkerhed søgte ind ved det offentlige. Det var hendes kommende kollega, Anette Warming, der udtalte dem i det kommunale Lokalcenter Viby i udkanten af Aarhus.

Overkommer det utrolige
Alle, der trænger til en hjælpende hånd eller et trøstende klap på skulderen, behøver bare stille op. Så finder Anette tid til dem selv på sin travleste arbejdsdag. Flere af de øvrige kolleger ærgrede sig over, at det ikke var dem, der havde indstillet hende til den ærefulde titel.
- Hun overkommer simpelthen det utrolige. Det er hende, der torsdag eftermiddag smugkigger i kontorets køleskab for at sikre sig, at der nu er smør nok til afdelingens fælles fredagsmorgenbord. Eller husker at hejse flaget, når en af kollegerne har fødselsdag. Ikke fordi vi andre ikke vil. Hun kommer os bare i forkøbet - hver gang, smågriner Helle.

Det smitter af
Også lokalcentrets brugere - folk, der er gået ned med stress, arbejdsløse, misbrugere, demente osv. nyder godt af Anettes store hjerte. I en sådan grad, at de af taknemlighed holder kontakten til hende længe efter, at de er kommet videre i systemet.
- Hun taler nemlig aldrig ned til dem. Nej, Anette møder dem dér, hvor de er. Så er det, at jeg tænker, at sådan vil jeg også være. Og jeg er vel også blevet bedre til det. Man tager jo farve efter de fugle, man flyver iblandt. Jeg kan også mærke, at den medfølelse, hun har over for andre, er smittet lidt af på mig, siger Helle.

Af Ole V. Hansen

Familie Journal vil finde Danmarks bedste kollega

Brian gav sin ene nyre til sin kollega

Lod sig skille for at få et barn mere