Azorerne er smukkere end et postkort

Lørdag, 6. september 2014
af Helle Lyngbo, foto: Bravo Tours
Den 23.-30. september arrangerer Familie Journal en Lavkarbo-rejse til den smukke portugisiske øgruppe, Azorerne. Tilmeld dig rejsen og få en oplevelse for livet.

Læs mere og tilmeld dig
Tilmeld dig Lavkarbo-rejsen hos Bravo Tours her Læs det detaljerede program for Lavkarbo-rejsen her Læs alt om Lavkarbo-rejsen her

Gennemsnitstemperaturen i september er
24 grader om dagen og 17 om natten. Vandet er 22 grader.

På hovedøen São Miguel ligger bl.a. Ildsøen og Tvillingesøen, og en af Lavkarbo-rejsens udflugter går hertil.
Tidsmæssigt er Azorerne to timer foran os. Møntfoden er euro, og der er gode shoppemuligheder i Porta Delgado.

Har du lyst til at besøge øen midt i Atlanterhavet og samtidigt tabe dig med Lavkarbo, så læs mere her (link til artikel 1)

Tilmeld dig Lavkarbo-rejsen her

Udflugter under ferien

På vores Lavkarbo-rejse fra 23.-30. september indgår to heldagsudflugter - og en guidet rundtur i Ponta Delgada, hvor vi skal bo midt på strandpromenaden.

Læs hele programmet i detaljer her

Onsdag 24. september:
Byvandring i Ponta Delgada

São Miguels hovedstad, Ponta Delgada, ligger smukt med udsigt over en bugt. En af de bedste og mest hyggelige måder at opleve og blive kendt i byen på er til fods.

Ponta Delgada har store kontraster - lige fra de historiske seværdigheder og museerne til den moderne marina og den livlige markedsplads med frugt og grønt.

Azorerne har en masse spændende specialiteter. Mange af disse finder man på byens frugt- og grønsagsmarked.

Her introducerer vi jer for delikatesser, som man ikke så let finder i de danske supermarkeders grøntafdelinger.

På markedet findes også mange farverige og flotte blomster, som man kan købe med hjem.

Torsdag 25. september:
Vandring ved Sete Cidade

En 7 km lang, men alligevel let vandring på den vestlige del af øen omkring krateret ved de berømte tvillingesøer.

Området er kendt for sine smukke områder og mange legender. Turen starter ved udsigtspunktet "Vista do Rei" og ender nede ved søbredden af Sete Cidades søerne.

Undervejs ses der nærmere på nogle af øens endemiske planter, ligesom vi selvfølgelig nyder nogle af de flotte udsigter til både syd- og nordkysten.

På vejen hjem stopper vi ved tvillingesøernes "lillebror" Santiago, som er endnu en vidunderlig fotomulighed. Vi besøger den meget autentiske azoriske by Sete Cidades, hvor man for mulighed for at gå lidt rundt på egen hånd.
Inkl. Lavkarbo-picnic.

Lørdag 27. september:
Vandring ved Faial da Terra

Populære artikler om Lavkarbo på familiejournal.dk

Ja- og nej-mad når du er på Lavkarbo-kurenHusk proteinerne under dit vægttab!Lavkarbo-eksperten: Her er nøglen til vægttab

Turen foregår ude på den østlige del af øen, som også er den flotteste del. Vi starter ved et gammelt teater, som er bygget til ære for Helligånden i 1908. Herfra går turen ned i en stor kløft. En fantastisk tur, hvor man undervejs kan være heldig både at se sjældne fugle og planter.

Ca. halvvejs nede kommer man til et utroligt smukt vandfald, som hedder Salto do Prego. Steder, som dette findes kun ganske få steder - selv på Azorerne. I bunden af kløften kommer man til området Sanguinho, en gammel landsby, som var beboet indtil 1970´erne, i dag ligger her ca. 20 forladte huse.

På turen ud til Faial da Terra kører vi forbi Furnas-krateret, som er den største og stadige aktive vulkan, vi har på São Miguel. Her kan vi virkelig se, hvordan jorden stadig arbejder ganske få meter under.

Turen er ca. 6 km lang og middelsvær. Inkl. Lavkarbo-picnic.

Tilmelding til Lavkarbo-rejsen foregår efter først til mølle-princippet. Læs mere om rejsen og tilmelding her eller gå direkte til tilmelding på bravotours.dk/lavkarborejse


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.