Bedstefædre på banen

Fredag, 24. februar 2017
af Helle Lyngbo. Foto: Morten Mejnecke
Kurt (til venstre) er fyldt 80 og Poul er 77 - men ingen af dem vil gå glip af den ugentlige fodboldtræning i Frederikssund. Bedstemødrene startede, men snart kom bedstefædrene også på banen.- Vi bliver yngre af det, siger Poul.
Kurt er 80, Poul 77 - og begge aktive fodboldspillere

Da Aase Hansen for to år siden startede et fodboldhold for bedstemødre i Frederikssund, var bedstefædrene ikke mange minutter om at blive pigesure: For de ville da også have et hold for dem.

Heldigvis lod Aase sig hurtigt overtale, så i dag styrer hun to hold på FIK’s fine baner på Kalvøen i Frederikssund. (link fjernet) De to hold spiller synkront hver torsdag formiddag – og for flere ægtepar er det en fælles fornøjelse. Aases egen mand, Knud, (billedet herunder) er lige så begejstret og prioriterer fodbolddagene højt.

Læs mere om bedstemødrene med spark i

Bedstefædre på banen

Fred så længe

Hverken Kurt eller Poul har konerne med – og så får de da også fred så længe, kan man næsten høre de ikke særligt mundlamme herrer sige.

Kurt Mikkelsen er med sine 80 somre alderspræsident, og han nyder at komme blandt alle "de unge”, for på Lundebjerggård, et aktivitetscenter for seniorer (link fjernet), hvor han er en aktiv næstformand, er der mange, der er ældre end ham. Som tidligere byrådsmedlem og slagter i byen gennem 46 år fejler hans netværk ikke noget, men alligevel er det en fornøjelse for ham at komme på banen og få pulsen op – og komme i tredje halvleg og få smilet til at sidde som tatoveret på.

Poul Stannum er kun 77 år, men han har til gengæld formået at sparke sin diabetes til hjørne: - Jeg får kun en lillebitte pille i dag, men min kone passer nu også godt på mig, siger han.

- Jeg tror faktisk, at vi bliver yngre af at spille fodbold. Alle kroppens muskler røres – selv hjernen bruger vi, siger Poul.

Læs også: Ulykken har gjort Daniel stærkere

Mange pauser

Glidende tacklinger bruges ikke, og Aase sørger for, at begge hold holder godt med pauser undervejs.

– Vi sørger for at holde rigeligt med drikkepauser, for det er et rummeligt hold, og nogen af os har skavanker. Og man skal ikke stå og vende vrangen ud af sig eller nødes til at fortælle, at man har så og så ondt for at få et pusterum, siger Aase og tilføjer:

– Ingen skal skræmmes væk af et superdyrt dress eller indviklede regler. Eneste krav er, at man skal være 60+ eller være pensionist. Og så spiller vi med det, vi kommer med!

Læs mere om fodboldklubben i Frederikssund her (link fjernet)

Og her kan du læse om fodboldfitness (link fjernet)