Blondinen og skorstensfejeren

Mandag, 9. november 2009
af Redaktion
Skorstensfejer Finn Christiansen blev invalid efter en arbejdsulykke og kom i kørestol. Han havde indstillet sig på et nyt liv som single, da Charlotte satte sig ved hans bord på stamværtshuset for at snakke lidt. De blev voldsomt forelskede, men havde et problem: Charlotte var allerede gift
Foto: Henrik Bjerg
Foto: Henrik Bjerg

Charlotte vidste, at der snart skulle ske noget drastisk i hendes liv. Hun havde været gift nogle år, men ægteskabet gik mildt sagt dårligt. Det var slet ikke det, hun havde drømt om… Nu var hun slået et smut ind på værtshuset Spar 2 i Havnbjerg ved Nordborg på Als. Her havde Charlotte tidligere lagt mærke til den høje mand i kørestolen. "Fejer" blev han kaldt, fordi han var tidligere skorstensfejer, men nu sad han i kørestol efter en arbejdsulykke.

Forelsket ved første blik
Det varede ikke længe, inden de to faldt i en god, fortrolig snak. Fejer, som er døbt Finn Christiansen, havde længe i smug beundret den smukke blondine. Men han vidste også godt, at Charlotte var gift… - Det lyder som slutningen på en dårlig kærlighedsroman, men vi blev voldsomt forelskede med det samme. Vi vidste, at vi skulle have hinanden, fortæller Charlotte og Finn.

Smidt på porten
Dagen efter det første møde med Finn havde hendes mand da også skiftet låsene i deres hjem ud. Han ønskede ikke at have noget at gøre med Charlotte mere, hun måtte finde et andet sted at bo. - Finn var meget forstående og hjælpsom. Jeg kunne jo altid "bo" på hans sofa, indtil jeg fandt en lejlighed, fortæller Charlotte, der dog ikke var ivrig efter at finde sit eget. Hun havde det for godt i Finns selskab.

Et forpustet ja
Den 11. juni 2007 er en anden af Charlotte og Finns mærkedage. De var ude "for at cykle en tur", som de formulerer det, da Finn pludselig råbte: "Vil du forlove dig med mig?" Charlotte råbte glad sin bekræftelse retur, og ved hjemkomsten fik hun så en flot ring af Finn.

Endnu et ja
Da parret så var inviteret til julefrokost med Finns tidligere arbejdskammerater og et par hundrede andre fra forskellige firmaer på Nr. Herredshus i Nordborg, benyttede Finn orkestrets pause til at tage mikrofonen: "Charlotte Liljeblad - vil du gifte dig med mig?" lød det fra scenen. Under stor jubel gav Charlotte Finn sit ja.

Gift i skorstensfejeruniform
De blev gift i Havnbjerg Kirke. Charlotte i smuk, cremefarvet kjole med slør og Finn i skorstensfejeruniform syet til dagens anledning og selvfølgelig med høj, sort skorstensfejerhat. Også ringene var "hjemmelavet" af Finns søster, der er guldsmed.

Hverdagens kamp
Lige nu kæmper vi stadig med følgerne af ulykken. Selv om jeg er lam, har jeg problemer med at blive erklæret invalid. Sagen kører fra den ene instans til den næste. Og så tilbage igen. - Men det skal nok gå alt sammen. Det vigtigste er, at vi har hinanden, siger det glade par.

Af Claus Gjedsig

Læs også:
Kærligheden lå på lur