Kærligheden lå på lur

Mandag, 10. august 2009
af Redaktion
At Kristina og Henrik først lige skulle finde ud af, at det rent faktisk var kærlighed, det handlede om, forhindrede ikke lykken i at komme brasende.
Det var hestene Gama og Dominik, der fik kærligheden til at blomstre på kryds og tværs hos Stald Juul i Ebeltoft. Foto: Lars Horn
Det var hestene Gama og Dominik, der fik kærligheden til at blomstre på kryds og tværs hos Stald Juul i Ebeltoft. Foto: Lars Horn

Den 37-årige dyrlæge Kristina havde længe ledt efter opstaldning til sin hest, og hun faldt omgående for stedet, da hun i sommeren 2005 med sin hest Gama ved hånden troppede op hos berider Henrik Juul på hans ridested på Mols. Heldigvis klikkede Gama godt med Henriks hest Dominik. Men hestene var ikke de eneste, der kom godt ud af det sammen.

Det føltes helt rigtigt
- Da jeg mødte Henrik første gang og skulle finde ud af, om hans sted var godt nok til min hest, faldt vi i snak og kunne næsten slet ikke stoppe igen, siger Kristina, som på stedet besluttede, at Gama skulle bo hos Henrik. - Jeg havde på det tidspunkt en kæreste, men hun boede på Sjælland, og vi sås ikke så tit. Da Kristina pludselig dukkede op, glemte jeg faktisk alt om min kæreste, fordi Kristina og jeg havde så utrolig meget til fælles. Vi sad i timer på et par havestole foran pejsen i mit umøblerede hus og snakkede og snakkede, og alting føltes bare så rigtigt! siger Henrik, 41, og kigger forelsket på Kristina.

Hans kæreste skulle holde sig væk
Kristina og Henriks forhold udvikler sig, og de er ofte sammen, men de tror kun de er venner og er begge i andet forhold samtidig. Kristina indser sandheden efter en søvnløs nat. - Min kæreste skulle komme et par dage efter, og det skulle Henriks kæreste sjovt nok også. Jeg lå kun og tænkte, at det skulle hun bare ikke! - Jeg ringede til min mor og snakkede løs om, at jeg ikke kunne sove, og at Henriks kæreste skulle komme, fortæller Kristina. Kristinas mor vidste godt, hvor det bar hen, så hun fortalte sin datter, at hun da bare var forelsket.

Folk vidste det allerede
Dagen efter kørte Kristina ud til Henrik, så ham direkte i øjnene og fortalte ham, hvordan hun havde det. - Jeg blev bare så glad, smiler Henrik, - for jeg havde det jo på præcis samme måde. Og så skulle alle andre have besked! - Vi troede, at vi skulle smide en bombe, men folk trak bare på skuldrene og sagde: Nåh, vi troede, I allerede var kærester! fortæller Kristina. En uge efter friede Henrik, og om få måneder melder deres første barn sin ankomst. - Vores liv er som en drøm. Vi har begge fået alt, hvad vi har forestillet os, siger Kristina.

Af Mary Steengaard

Læs også:
Vi fandt lykken efter 28 år