Britt er limen i vores familie

Mandag, 29. juni 2009
af Redaktion
Britt og Jørgen flyttede allerede sammen som 18-årige. Svigermor Vita tvivlede på, om det ville holde – men hun tog heldigvis fejl. Parret har været sammen i 22 år og har to børn. Vita er overbevist om, at Britt er Danmarks bedste svigerdatter, for i familien Spiegelhauer er Britt limen, der holder sammen på det hele
Foto: Birger Vogelius
Foto: Birger Vogelius

- Vi havde aldrig haft store problemer med Jørgen, men han var lige ved at blive lidt for smart. Det var noget med at tage en kasse øl med hjem på værelset, når det blev fyraften om fredagen, og så kunne han og drengene sidde der og drikke. Det var vi ikke særlig glade for, men det fik Britt lavet om på. Fra den dag, hun kom ind i billedet, fik han helt andre ting at tage sig til, husker Vita.

Flyttede hurtigt sammen
Der er gået 22 år, og børnene Sara og Lasse er kommet til. Parret var kun 18 år, da de flyttede sammen:
- Jørgen ryddede sit værelse og flyttede. Jeg lod det stå, som det var, i tre måneder, for jeg regnede bestemt med, at han kom tilbage til sin mor. Det gjorde han ikke, og så havde jeg lært det. Jørgen var blevet voksen. Med tiden blev Britt uddannet butiksslagter og Jørgen blev smed. De var 24 år, da Sara blev født, og 30, da Lasse kom til. De havde bevist, de holdt af hinanden - men det var i modgangen, det skulle vise sig, at Britt var stærk.

Vilje af stål

Britt er limen i vores familie

- For et år siden blev Sara syg. Hun fik anoreksi. Jørgen og jeg så ret hurtigt, at Sara var syg, men Sara benægtede alt. Vi havde hele tiden været i kontakt med lægen, og i december sidste år forsøgte vi at få Sara indlagt på Holbæk Sygehus, hvor de er specialister i spiseforstyrrelser.
Sara kunne kun være der en eneste dag, for der var ikke plads til hende. Vi besluttede os for, at jeg skulle gå på orlov, siger Britt.
Mens sygdommen stod på, skyndte Jørgen sig hjem fra arbejde og holdt om sin datter, der havde en vilje af stål. Skolen ville hun passe, og så fulgte mor også med hende i skole hver dag.

Længe om at fri
- Saras sygdom har på en måde gjort vores familie stærkere. I vores familie blev det Jørgen, der var den gode, mens jeg som mor var den onde, der hele tiden holdt øje med, om hun nu spiste og ikke motionerede kalorierne væk. På den måde bliver hver mundfuld mad en sejr og det modsatte en katastrofe, siger Britt.
Sara er ikke rask endnu, men hun er godt på vej. Det er heller ikke altid nemt at være en lille dreng i en familie med stærke kvinder, så Lasse har været rigtig glad for at være på små ferier hos farmor og bedstefar i Køge.
- Britt er noget af det bedste, der er sket for vores søn, siger Vita, der kun er utilfreds med én ting. Nemlig at Jørgen var 20 år om at fri til Britt.

Af Greta Johannsen

Konkurrence: Hjælp os med at finde Danmarks bedste svigerdatter

Læs også...
Romantisk bryllup på Ærø