Brygger øl på kaffebønner

Mikkel Borg Bjergsø brygger øl på nogle ganske særlige kaffebønner, der smager bedre, end de lyder.
Af
af Ole V. Hansen, Foto: Tina Løkke

KØBENHAVN: 33-årige Mikkel Borg Bjergsø fra København er såvel kemilærer som brygger.

Eksklusiv kaffebønne
Mikkeler hedder hans bryggeri. Senest har han dog i Norge brygget "Beer Geek Brunch" på en eksklusiv kaffebønne fra Vietnam. En bønne, der først har været ædt af et væseldyr og passeret dets tarmsystem.
- Inden ølbrygningen er bønnerne dog blevet forsvarligt renset for bakterier og ristet ved høj varme, beroliger Mikkel, der har brygget 30 forskellige øl. Bryggefaciliteterne låner han bl.a. i Belgien, Skotland og USA. Netop nu arbejder han på at fremstille verdens stærkeste øl - med en alkoholprocent på 30.

Læs også: Madpakkefiskeren fra Samsø

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.