Camilla var gravid i fire timer: Min søn er en lille vinder

Mandag, 17. august 2015
Caroline Wigdal foto: Carina Krüger
Den lille fyr måtte vente lidt længere end andre nyfødte på sit navn, for Camilla havde jo ikke haft ni måneder til at overveje navnet. Men nu har han fået det.

Han skal hedde Per Willum Sejr Karlsen. Willum bliver hans kaldenavn.

– Willum af navnet William, som jeg godt kan lide. Men jeg kender ingen Willumer, så han kan være helt sin egen, siger Camilla med et smil. Per er efter Camillas far. Og så har han fået navnet sejr på grund af hele hans historie.

– Han er en lille vinder, og det har han været lige fra fødslen. På trods af at hans forældre er gået fra hinanden, på trods af at hans mor trænede igennem, så har han det godt, fortæller Camilla, der lige fra første minut har følt det helt naturligt at være mor.

Læs også: Camilla blev opereret for kræft mens hun var gravid

Lægerne troede, der var tale om fordøjelsesproblemer

Det er nu fire uger siden, at Camilla Karlsen tog på skadestuen med ondt i maven og tanken om, at hun havde fordøjelsesproblemer. Fire timer senere, den 18. juli klokken 23.18, var hun mor til en sund og velskabt dreng på 49 centimeter og 2770 gram.

Mange har sat spørgsmålstegn ved, hvordan Camilla kunne gå i ni måneder og intet ane om sin graviditet. Men hun var flere gange i kontakt med læger, specialister og fagfolk, som mente, at der var tale om fordøjelsesproblemer eller fødevarerallergi. De få kilo på maven havde hun selv en forklaring på.

– Jeg har altid haft nemt ved at tage på i vægt og elsket mad. Og altid haft tendens til at have lidt ekstra fedt på maven, fortæller Camilla.

Hun var i ni måneder fokuseret på at træne mavefedtet væk, og samtidig forsøgte hun at finde ud af, hvilke fødevarer, hun ikke kunne tåle. Med hjælp fra en personlig træner, faldt Camillas fedtprocent fra 32 til 25 procent, og hun levede efter en særlig kost, som udelukker bestemte kulhydrater.

Læs også: Mor og datter var gravide samtidig

Forklaringen var helt naturlig

En aften i juli viste det sig, at hun var gravid. Med det samme var Camilla helt lettet, for endelig vidste hun, hvad der var med den mave. Der var ikke noget galt med hende, der var sket noget helt naturligt. Og hun var med det samme klar til at være enlig mor.

– Selv om jeg også følte mig lidt snydt, fordi jeg slet ikke havde nået at lære ham at kende i alle graviditetsmånederne, fortæller Camilla. Men mest af alt følte hun sig glad og lykkelig og klar til at give Willum en masse kærlighed.

I dag har både Willum og hans mor det rigtig godt.

– Alt går vist sin vante babygang, og vi har efterhånden styr på alt. Der er så mange venlige mennesker, som har hjulpet os med børnetøj og barnevogn. Jeg er virkelig ydmyg omkring den store hjælp, vi har fået, siger Camilla.

Læs resten af historien i denne uges Familie Journal, som er på gaden mandag den 17. august 2015.

  • Sådan kunne Camilla intet ane om sin graviditet
  • Derfor gik Camilla og Willums far fra hinanden
  • Hvorfor ændrede Camilla livsstil
  • Sådan tackler Camilla at være blevet pludselig enlig mor

Se billederne af lille Willum, mor og mormor i galleriet her:

Camilla var gravid i fire timer: Min søn er en lille vinder