Cecilie vokser lidt hver dag

Onsdag, 30. juli 2014
af Claus Gjedsig, foto: Henrik Bjerg
Cecilie Udklit Sørensen får sine ben forlænget med computerstyret teknik. Hun har lagt seks centimeter til sin højde, men har endnu ikke nået sit mål

Da Cecilie blev kørt ind på operationsstuen på sygehuset i Frederikshavn, var hun fuld af optimisme. Hun var omkring 10 år, da hun stoppede med at vokse, og siden havde hun målt 142 centimeter. Nu havde hun sagt ja til at blive opereret efter Fit Bone-metoden, der i løbet af nogle år skulle gøre hende omkring en halv snes centimeter højere.

Cecilie vidste, at det ville blive en kamp både på det fysiske og det psykiske plan. Men hun var hundrede procent sikker i sin sag: Hun ville være højere. Hun var klar til at kæmpe med opbakning og støtte fra sin familie og kæresten Mikkel.

Vokset seks centimeter

Det er to år siden, den nu 21-årige Cecilie Udklit Sørensen blev opereret første gang. Og siden har hun lagt seks centimeter til sin højde. Det er sket ved, at hendes lårknogler er blevet forlænget millimeter for millimeter. Næste skridt bliver, at skinnebenene skal opereres. Og det håber Cecilie vil betyde omkring fire centimeter ekstra i højden.

Læs også om lille Konrad, der hos en specialist har fået opereret sine ben længere

- Lige nu venter jeg på indkaldelse til operation. Jeg er nok lidt utålmodig, for jeg synes, at det trækker ud. Jeg vil så gerne kunne se en ende på hele forløbet, fortæller Cecilie, der er flyttet til Aalborg og bor sammen med kæresten Mikkel Christensen, 20.
Til september begynder hun på universitetet, hvor hun skal læse sprog og internationale studier. Mikkel går allerede på universitetet og studerer software.

Søm og skruer i benet

Fit Bone er en teknik, hvor et såkaldt intelligent forlængelsessøm opereres ind i benet, og en computer styrer processen med at forlænge benet. Knoglen saves over, og sømmet fastgøres med skruer i knoglens hulrum. Ved det tryk på computeren forlænges sømmet 0,3 millimeter, hvorved de to knogleled adskilles tilsvarende. Denne form for benforlængelse er næsten smertefri.

Læs også om Margit Pedersen, der mistede et ben ved en rideulykke

Støtter kæresten

Mikkel støtter fuldstændig op om sin kæreste.

- Det her er en fælles kamp. Det vigtigste er, at Cecilie får opfyldt drømmen om at blive højere. Og med den glæde, hun har ved livet, sit gåpåmod og i det hele taget masser af positivitet, så kommer hun højest på sejrsskamlen.