Danmarks største luciaoptog

Mandag, 7. december 2009
af Redaktion
Flere end 200 små, frysende unger sørgede for, at varme hjerterne hos tilskuerne
Torkel Dyrting
Torkel Dyrting

Fra alle gader og stræder strømmer hvidklædte, frysende børn til pladsen foran Sct. Nicolai Skole for på sædvanlig og behørig vis at være med til at fejre den unge, sicilianske kvinde lucia, der for 1700 år siden måtte lade livet som martyr.
Dagens højtidelighed er dog noget ud over det sædvanlige. Børn fra Køges institutioner vil nemlig forsøge at præsentere intet mindre end Danmarks største luciaoptog. En præstation af en sådan kaliber kan tydeligvis få selv de koldeste hænder og rødeste næser til at holde ud.

Karl-Emil er stolt af sit diplom fra "Børnenes Rekordbog"

Rekorden slået
På samlingspladsen stampes med fødder, her hoppes op og ned, og frem for alt skal den gode, gamle luciasang øves for fuld hals, inden optoget starter! Kåre Ravnskov fra "Børnenes Rekordbog" samler sine seks "tællebørn", som han har medbragt fra hovedkontoret i Sorø. De stikker hovederne sammen og kontrollerer deres tælleapparater. Kåre beder om ordet, og alle tier spændte. - Jeg kan meddele, at Køges børn netop har gjort sig fortjent til at komme i "Børnenes Rekordbog" med Danmarks største luciaoptog på 223 børn! Tillykke!

Vidste du det?

Sankta Lucia var jomfru, martyr og skytshelgeninde for byen Syrakus på Sicilien, Italien. Hun blev født ca. 283, og ifølge sagnet led hun martyrdøden i Syrakus i år 304. Ifølge beretningen kunne hun rive sine smukke øjne ud, så ingen mand skulle forelske sig i dem. Derfor kan hun også ses afbildet med sine øjne på en plade eller i en lille skål, og hun opfattes desuden som særlig helgen for de blinde. Hun fejres på sin helgendag den 13. december, også kendt som Luciadag.


Danmarks største Luciaoptog

Af Mary Steengaard

Læs også:
Luciaboller og brød