En sand historie om en flaskepost

Fredag, 29. april 2016
Af redaktionen, foto: All Over Press
Der var engang en mand, som hed Åke. Han fandt sin kone via en flaskepost. Det lyder som et eventyr, men det er ganske sandt - og meget romantisk.
Historien om en flaskepost

I 1955 var 19-årige Åke Wiking fra Sverige skibskok på et stort skib, der sejlede rundt på de syv verdenshave. I sin ensomhed blandt sømænd og måger drømte han om den store kærlighed.

Læs også: Elin og Gunhild har både været naboer og veninder i mere end 60 år

En dag skibet befandt sig på Middelhavet, tømte han en flaske Akvavit og fandt papir og blyant frem. Han skrev:

"Flot svensk mand søger en ung smuk kvinde", og så sin adresse i Göteborg.

Brev fra fiskerpige

Efter to år i bølgernes brusen skyllede flasken op på stranden i den lille sicilianske by Siracusa. Det var den 17-årige fiskerdatter Paolina Puzzo, der fandt den, og hun kunne ikke lade være med at skrive tilbage til Åke, som sikkert havde glemt alt om sin eftersøgning. Hun skrev:

"Sidste tirsdag fandt jeg en flaske på stranden. Indeni var et stykke papir med noget tekst skrevet på et mærkeligt sprog. Jeg tog det med til vores præst, der er meget klog. Han sagde, at det var på svensk, og med hjælp fra en ordbog læste han dit charmerende brev højt for mig. Jeg er ikke smuk, men det virker så mirakuløst, at denne lille flaske skulle have rejst så langt for at nå til lige netop mig."

Læs også: Tobias fandt sin store kærlighed på trods af en tragisk ulykke

Abonnement på Familie Journal

Langt ægteskab

Åke fik brevet og svarede tilbage. I de efterfølgende måneder skrev de sammen på flere sprog og til sidst tog Åke selv til den lille fiskerby. Den 15. september 1958 blev parret gift, og sammen flyttede de til Sverige, hvor Paulina stadig bor. Hendes romantiske mand døde efter 43 års ægteskab.

Flaskeposten har hun dog stadig.

- Den står på min bogreol, så jeg kan se på den hver dag. Papiret er så gammelt, at man ikke længere kan læse teksten, men det gør ikke så meget. Jeg kan huske det hele uden ad, fortalte hun til Ud & Se i april 2016.

Har du en ligeså romatisk kærlighedshistorie, så del den gerne med os på Facebook

Hvis du vil have flere flaskepost-historier - og læser okay engelsk - så besøg amerikaneren Clint Buffingtons hjemmeside, hvor han fortæller om hans mere end 80 fund