Et harmonisk liv efter skilsmissen

Mandag, 14. juli 2008
af Mette Andersen
Som så mange andre skilte par bekrigede Charlotte og hendes eksmand Christian hinanden, indtil Charlotte besluttede at tage hånd om problemet. Det kom der et harmonisk familieliv ud af – og en selvhjælpsbog til fraskilte.
Foto: Birger Vogelius og Torkel Dyrting
Foto: Birger Vogelius og Torkel Dyrting

Efter skilsmissen kunne Charlotte og Christian ikke samarbejde omkring deres toårige datter.
- Jeg lod mig egoistisk styre af følelser som jalousi og ejerfornemmelser, når min datter var hos sin far. Det kom til mange sammenstød, kontroverser og tilspidsede situationer, fortæller Charlotte Berg.

Løsningens vej
Charlotte nåede dog langsomt til en erkendelse af, at hun var nødt til at gå barnets far i møde frem for at være stejl.
- Jeg stod ved en skillevej, hvor jeg kunne vælge at hælde mere benzin på bålet og modarbejde min eksmand. Eller gå løsningens vej, selv om den var fremmed. Jeg valgte heldigvis det sidste - med overraskende resultat.

Vilje til at tage ansvar
Charlotte har uddannet sig til coach og udgivet selvhjælpsbogen "Skilsmissen - Det gode samarbejde er et spørgsmål om vilje: - Min måde at ændre adfærd på skete i selverkendelse og vilje til at tage ansvar. Men jeg gik også den åndelige vej med meditation, healing og lærte at være i nuet, også når det gjorde ondt. I dag er Charlotte og Christian i daglig kontakt om datterens ve og vel og samarbejder uden mindste gnidninger.

Genfundet harmonien
Mens Charlotte understreger, hvor vigtigt det er ikke at skændes i barnets påhør og bagtale den anden, går hun ind for, at man læsser af hos familie og venner, når bølgerne går højt. I dag lever den fraskilte familie i harmoni.
- Jeg oplever, at vi har genfundet en kærlighed gennem vores fælles barn, som vi baserer vores samarbejde på. Med den positive ånd, vi har opbygget, kan ikke ti vilde heste få os ud på slagmarken igen, forsikrer Charlotte.

Køb bogen på forlagets hjemmeside
Læs mere om Charlotte Berg på profilcoaching.dk

Af Mette Andersen